Taipei!

Hej alla!
Jag har varit dålig på att skriva här på bloggen, hade ju tänkt ta upp det lite mer nu när jag är i Taipei. Meeeen, de två första veckorna var rätt jobbiga. Vi hde lyckats pricka in att komma under kinesiska nyåret, vilket innebar att ALLT var stängt; inklusive mäklarfirmor. Så först bodde vi 5 nätter på hostel o sen fick vi bo 5 nätter hos några klasskompisar som redan hade bostad. Det kändes dock rätt jobbigt att inte ha något eget (det ösregnade och var dessutom kallt vilket även det drog ner humöret). Sen hittade vi en lägenhet via internet istället, som verkar vara till för just "utlänningar", så den är nog rätt over-priced (vi betalar typ 2500 kr var i månaden + räkningar) men ligger riktigt centralt och är riktigt fräsch. Det vi (speciellt jag tror jag) var orolig för var att den skulle vara för liten. Det är typ en etta, men med väldigt smart planlösning. Det finns en liten "skrivbords"-alkov, sovloft och sjuuuukt mkt förvaring.. SKulle inte banga på den här lägenheten hemma i Stockholm!!! hahah!! Never gonna happen...Nu har vi bott här i en vecka nästan exakt och det har funkat helt ok. Vi delar säng (1.40) men so far har det funkat bra.
Hittills har vi knappt börjat skolan, bara haft några "introduktionsföreläsningar" i de ämnena vi ska läsa. Jag ska nog läsa Fashion Retailing MGMT, Innovation MGMT, Basic Design II och Seminar in International BUsiness MGMT. Mycket management blir det alltså!

Annars har vi mest gått omkring i stan, hängt lite i en park, varit i skolan osv osv. Igårkväll var vi på examensmodevisningen för de som studerar Design på Fu Jen University. (ska försäka lägga upp lite bilder på kollektionerna sen) Idag gjorde vi en utflykt med metron till en hamnförort som är ett populärt hangout för taipeiare när det e fint väder.