Äntligen..SOL!

Idag kom sommarn på en liten visit..var inte igår liksom! (Borås är för er som inte visste det inte bara SVeriges tjejtätaste stad utan även den staden som de oftast regnar i..yaay..)




Fin roomie!



Borås by the sea liksom (eller snarare by the å)



Klänning: 2hand
Skor: Office
Glajjs: Myrorna..

Efter modevisningen/workshopen vi hade häromdan har jag blivit riktigt sugen på att sy...var inne i en tygaffär o rekade lite igår..problemet är ju bara att jag redan har massa tyg..som jag kanske borde använda innan..

Var också fyllepoolparty (sponsrat av Borås stad) på Stadsparksbadet i torsdagskväll..Vattenruschkanetävling, överfulla bubbelpooler och skräniga överförfriskade, finniga dataingenjörer (VILKA DOMINERAR!? IDA [istitutionen för data och affärsvetenskap] DOMINERAR!!).. Annat trevligt inslag var utbytesstudenternas otroliga badklädes fashionstatements! Av någon outgrundlig anledning är det massa pakistanska, iranska och kinesiska utbytingar här.. Så bland de först nämnda var det antingen extremt höga (Steve Urkel stil) tajta badshorts..Eller den heta Y-fronten (riiktigt högt skurna så man inte missar någon kroppsbehåring..och gärna lite heta mönster såsom den amerikanska flaggan..grr...Anna du skulle älskat det!) Bland kinestjejerna, som antagligen är runt 25 år, var det baddräkter i pasteller och volanger som gällde..tänk vad vad ni hade på dagis och thats it! Har tyvärr inga bilder..haha




Modevisning

I torsdags fick vi som "bonding"-aktivitet ha en workshop där alla ettorna på THS blandades i drygt 40 smågrupper som utav diverse stuvbitar och det material vi hittade i väveriets och stickeriets "fyndlådor" skulle skapa varsin skoluniform. Vi fick egentligen inte använda vare sig måttband, mönster eller nålar men det blev en del fuskande...haha..
Sjukt kul workshop iaf, här kommer lite bilder..



Vi gjorde ett par knickersbyxor med hängslen, röd blus med assymetriska ärmar och hårdekoration

Hälsning från Borran!



Gul klänning från Zara (köpt på ebay)

Klart man Bor i Bor(ås)

Igår gick flyttlasset från Sthlm, via IKEA Jönköping (om ni saknade en barnfamilj var inte orolig - den var antagligen där också...hata barn) till Borås. Åkte 8 och kom fram vid 4. Bra bra.



Hyrbilen var full...jättefull...



Bygga bokhylla o fixa lite..



Möbler på plats...men fortfarande KAOS..men det brukar väl mitt rum vara eller hur alla som känner mig? haha


Arctic Monkeys- Fluorescent Adolescent


gaahh hata packa!

Usch usch det ser ut som kaos överallt här! Flyttlådor, kläder, väskor och saker saker saker..hur mycket ska man ta med? Blir typ det mesta..men men...Ska def. bli bättre med bloggandet sen när jag kommer fram till Borås, så håll ut! Blir bättre med outfitsen sen när jag kommer igång i skolan också..mycket roligare att klä sig snyggt när man faktiskt kan, nu på jobbet måste jag ju ha personalplagg..yeah yeah..men nästa vecka!

ciao

Hong Kong Garden

Idag har jag var duktig och:
-Äääääntligen läst klart "Special Topics in Calamity Physics" (Studier i katastroffysik eller nått liknande i den svenska översättningen) En sån där bok som fått hur mycket uppmärksamhet som helst och ska vara såååå braaaa, såg reportage om den på Kobra typ förra året och blev sugen men köpte den inte fören nu i sommar. Alltså. De första 300 sidorna var så seeega, men jag är ju ingen quiter och de sista 100 sidorna var ju helt ok..Men man tycker ju att en så överhypad bok borde vara lite mer än 1/4 bra..men men

- Tvättat massa konstiga klänningar i 30 grader fintvättsprogrammet i tvättstugan. Ni vet alla sånna klänningar man har på sig nån gång ibland och som man sen inte orkar tvätta förhand så man hänger tillbaka dom och hoppas att svettlukten på nått magiskt sätt ska försvinna..Vilket den inte gör, så man får en uppläxning när mamma kommer in på månadens rutinenliga sniffningstur..Men nu är det gjort iaf :D



-och så har jag varit och köpt flyttkartonger så nu har jag ingen ursäkt längre; måste packa..

(sen har jag ju såklart kollat lite på Supernanny, Days of our Lives, Oprah och Rachel Ray..men det känns ju inte så jätteproduktivt...)

Ohh, måste ju också visa min fina nya GUUULA klänning..Såg den i somras i Sofis mode men eftersom alla kläder där blir överhypade av alla små wannabe-Sofisar (kasta sten i glashus...) så var den såklart slutt på Zara när jag kom dit typ 3 veckor efter tidningen kommit ut..Men tji för den som ger sig! Jag hittade den på Ebay (typ 200 kr billigare) för 2 veckor sen så nu har den färdats hela vägen från Singapore för att joina alla andra glada klänningar i min garderob!









Siouxsie & The Banshees- Hong Kong Garden (ni vet dän där härliga låten i Marie Antoinette när de dansar på maskeradbalen?)

Let it shine



Min fina lampa (älska franslampor!) med skärm från Pingstkyrkan och fot från Myrorna (båda Eskilstuna) vaktas av min lilla bolivianska krigare! Ska hänga honom innanför dörren i mitt nya hem, för han ska tydligen skydda hemmet från alla dåliga saker..och det är ju bra; ibland behöver man en liten boliviansk krigare helt enkelt..

Bad Cash Quartet- Let it shine




Sock it to me!



Höstben med stumpbyxor från HM, raggsockor från Bolivia och skor från Kina...Aint I multikulti liksom?

080808

Lite i efteråt, för idag är det ju 080810..men iaf: som de flesta vet (eller iaf de som råkade befinna sig i huvudstaden i fredags) så skulle 080808 firas med pompa och ståt! Vi begav oss därför, som resten av stockholmarna skulle det visa sig, till Stureplan och "världens största dansgolv" (som snarare var "världens största knuffgolv" det gick inte att gå, ännu mindre dansa) Så vi ville in nånstans, nånstans blev Solidaritet..trevligt trevligt

På Soli gör de för övrigt ritkigt goda strawberry daiquiris..



Klänning med puffärmar: nån affär i Buenos Aires
Väska: Same ol´ 2hand Buenos Aires oxå

De gamla gymnasiepolarna Henrik o Kristoffer tyckte jag såg ut som en älva eller nått..komplimang hoppas jag? Hårgrejsimojset gjorde jag av nått skosnöreliknande jag hittade bland mina sygrejser och två broscher..Blev rätt najs.


Min kompis Panki ser jättemkt ut som Debbie Harry



Debbie?


Anki? (Lite blondare bara...its all about that pout! ;) )

Boråsboråsborås it is

Nu är det spikat och klart! Jag flyttar till Borås om två veckor och börjar textilekonomutbildningen! Ska bli kul att börja plugga igen (jag är ju en sån nörd som gillar skolan, most of the time iaf) och fixade lägenhet idag som också känns bra..så det ska bil spännande!

Borås here I come!

Hata uppackning!

Bläbläochbajs för uppackning av väskor efter resor..Jag drar gärna på det i veckor o veckor..Men usch det måste väl göras..Och lite roligare blir det när man håller på och gå in sina nya skor!



Passar också på och visa mina nya stövlar som jag köpte på Portobello market:



Fina skaftdetaljer! Nästan så man längtar till hösten...

Cuba libre!

Våra fina 2hand klänningar som vi köpte i Buenos Aires o sen släpade över kontinenten...Min pärlbeströdda 80talsklänning vägde en del också..haha men fin är den ;) Vet inte riktigt när den blir använd nästa gång, men här bars den på Tropicana, den mest kända kabareten i Havana.


londonlondonlondon



Tjoho! Då var man hemma igen, ska se om jag lyckas sammanfatta veckan i London med lite bilder och outfits!

Dag I
Kom dit på fredagseftermiddan och då blev det bara lite häng med gamla polers och besök på gamla jobb. På kvällen blev det utgång på Zebrano och Paper:



Fin fodralklänning från American Apparell..DOCK..så ser man alla najsiga bilringar samt att axlarna hela tiden vill av och neråt medan fållen bara vill uppåt..så det blev ett himla dragandes under kvällen..



Finaste Erin!

Dag II



Stövelshopping på Portobello..
Tubtopp: 2hand
Shorts: 2hand
Skor: 2hand
Väska: 2hand
Glajjer: Nyporduktion på Beyond Retro



Grillfest hos Terres polare Samantha, en himla massa italienare var där..(och vi dårå...) Hade samma outfit som förra helgen (den blommiga kjolen/klänningen; somrigt o trevligt!)
Sen skulle ju jag o Terre dra oss vidare till Koko i Camden..Men är det inte stängt när vi kommer dit? Bajs och bajs och bajs..Nån sistaminutenskit hade hänt så det var stängt..Så vi drog till Paper igen där Fahid o Remy var..Och där en bartender klätt ut sig till Homer!



Dag III

Primark shopping och Frappedrickande



Topp/klänning: American Apparell
Shorts: Avklippta FCUK
Väska: 2hand
Glajjer: 2hand



Vi hittade en skyltdocka som somnat på Sloane Street...

Dag IIII


Efter lite Covent Garden hängande och lite kedjeshopping hängde jag i parker med Fahid o Remy!
Hade min fina klänning från FCUK



Utgång på Mahiki..lite spill...
Terre i ny fin klänning från Topshop.
Jag: Linne:HM
Shorts: Avklippta FCUK jeans
Skor: 2hand
Väska 2hand

Dag IIIII

Begav oss till Brick Lane där jag köpte en tyllkjol på Beyond Retro och sen ett par jeans på All Saints



Tyllkjolen åkte på på kvällen när vi var på Boujis

Dag IIIIII
Jag var bakis. Sen hängde jag i Hyde Park, mötte upp Terre, köpte ett par jeans till från Reiss och hängde med Erin..Inga bilder blev tagna!

Dag IIIIIII



Terre körde lite Pixie/Peaches stil med ny hatt!



Jag var glad för mina nya ankelsandaler eller hur man nu ska beskriva dom...



Vi var på hypade Dover Street Market..förstod inte riktigt hypen..inget riktigt snyggt..massa dyrt och svart..lite tråkigt!

Sen åkte vi hem! och nu ska jag sova!