Är det jag?

image49

Man ser inte lite svettig och sliten ut...
Klänningen från HM ser dock, som alltid, fin ut.

(Bild från vår counsellor show på camp KenWood där jag jobbade förra sommaren)

Ebay.co.uk

Vill bara tipsa om www.ebay.co.uk

*Grymt stort utbud (mindre än USA, större än de flesta övriga länder i Europa...)
*Inte för höga fraktkostnader, tar inte heller så lång tid att levereras.
*Ingen tullstrul eller liknande (kostnader som från USA kan bli ganska höga)
* Bra utbud vintage väskor, symönster, tyger, kläder osv osv

Fynd från Ebay

För några dagar sen vann jag den här väskan på  Ebay (jag säger vinna eftersom det är aktioner...varken mina vänner eller min familj håller dock med om att det uttrycket är korrekt..tråkmånsarna håller fast vid att jag fick köpa väskan..men jag tycker personligen att vinna låter bättre, eller hur?)

image40

Guldväska Ebay.co.uk ca 125 kr (8.45 £)

Guldväskor är den ultimata accesoaren enligt mig. Perfekt både till vardag o fest. Kombineras gärna med guldskor också. Min gamla guldväska, en sann vän i vått och torrt, befinner sig för tillfället i en garderob i min gamla lägenhet i Shanghai..Har inte bestämt mig om jag vill att min kompis ska ta med den hem än...Jag vill ju ha den, men den är så sliten och ser inte spec. trevlig ut på nära håll..Men ändååå..Hmm I-landsproblem man har...

image47image46image45

Party på El Mariachis, New Millford, USA    Balen i trean   Väntar på bussen efter tjejmiddag
image48image44image41

Limo på väg till strippklubb (!?) i New York         Vår studentskiva               Party i Paris 



Det blir en tung mantel att axla...

Lunch och rea- måndag

Lunch med Therese först..Massa pastasallad på något ställe vid Rådmansgatan. Sen till Myrorna vid Adolf Fredrikskyrkogata..Har lite svårt för den myrorna, har bara hittat nått där 1 gång..Dock så är den alla stylisters favorit..Hmm de kanske precis har varit där o rensat när jag kommer? Så gick därifrån tomhänt även idag.Tänkte att jag borde kolla NK's rea också..Men har helt tappat suget på NK och dess kläder. För mycket folk, fortfarande lite för dyrt i min smak.och allt snyggt utplockat redan..Fanns iofs en snygg Dagmar klänning, men inte tillräckligt snygg för ca 2500 kr..Får se om man hittar något på nån senare slutrea kanske..

image39

Klänning: Mormors gamla
Ballerinor: Shanghai (30 kr me likee)

ps. Nått skräp från spegeln har kommit precis i ögonhöjd..så nej mitt öga är inte så konstigt på riktigt..haha

Midsommar


Midsommar är tid för klänning! Man får stå ut med att frysa lite om man bor i Sverige haha..Vädret i skärgårn var dock helt ok under dan.

image36
image38
image37

Klänning: Nicolina J Design (uppsydd i Shanghai)
OBS! Fashionstatement med strumpor i fejkvansen!

Utgångsoutfit lördag

image35

Klänning: Nicolina J Design (uppsydd i Shanghai)

Feature: Hatten gör kvinnan..(och mannen också såklart!)


image31image34

Turkos filthatt: Myrorna
Jacka: French Connection
image29

Svart hatt: WallMart

image27image28

Rosa hatt: Utförsäljning av ett hattmakeri 10 år sedan
Knytblus: Myrorna

image30

Basker: Fick av en fransk kompis i Shanghai
Svart knyttröja: Viktor & Rold för HM

image25image26
image33

                     Hatt: Diesel                       
Örhänge: Little shop of fashion      
Kort jacka: Dramatens utförsäljning  

Keps: Från en fakemarket i Kina
  Dogtag: KenMont camp  
       Linne: Etam 
   
Hatt: Herravdelningen på HM    
   Kavaj: HM       


                        

     


Fredagens rosa/gröna fest

Teman är alltid kul, så jag o Therese stylade upp oss:


image23image24
Therese:
Vit linne: ?
Rosa Kjol: köpt i Shanghai
Guld skor: Myrorna

Nicolina:
Rosa tubtopp: fjortisaffär i Barcelona
Kjol: Nicolina J Design (uppsydd i Shanghai)
Guldskor: Saint Tropez

Jobba jobba jobba...

Jobbar på siemens några dagar den här veckan..Ganska intressant att se hur ett projekt drivs i ett så stort företag..Känner mig lite överflödig och onödig ibland bara..De vet ju vad de gör och jag har ingen aning vilket gör att man mest svansar efter...Men men, kul att göra något iaf! 

Det som är lite småtråkigt med ett kontorsjobb är att man måste klä sig så tråkigt..Eller måste och måste men har inte sett många som bryter av från den svenska "kontorsuniformen". Visst, den är rätt slapp och relaxad men det är inte så mycket nyskapande. 

Ska försöka lägga upp min hattspecial som jag fotade förra veckan (men som ännu inte är upplagd, seg som man är) så snart som möjligt men jobbar man 09.00-21.00 är man ganska trött när man slutar..

Har även tänkt på lite andra roliga features..Långklänningar kanske blir nästa? Det finns ju mycket roligt i garderoben hehe ;) haha

Ciao ciao från Siemens i Upplands Väsby (usch långt långt borta...) 

Bästa frisyren!

Idag blir dagens outfit lite kombinerat med dagens frisyr. Jag vet att flätan uppe på huvudet är gammal skåpmat för de flesta, men eftersom jag spenderade våren i Shanghai så missade jag det lite. Jag är helt enkelt fortfarande överväldigad över frisyrens genialitet som jag upptäckte idag. Ser bra ut, perfekt under cykelhjälmen och håller allt hår på plats under friskispasset. Perfekt!

image21
                                                                     
                                                                                            Tshirt: Etam
                                                 Småblommig klänning: Uppsydd i Shanghai efter egen design
                                                                                    Skärp: second hand
                                                                        

image22

Hjälm is da shit

När man bor i Stockholms innerstad tycker jag att man sommartid ska passa på att cykla lite mer istället för att ta varma, kvava, försenade och fullsmockade tunnelbanor/bussar. Klart man skulle kunna gå men att cykla går ju så himla mycket fortare (och är 100 gånger roligare...). Så om jag har behövt göra något/vara någonstans de senaste dagarna, så har jag cyklat dit på min röda coola cykel (okej, mammas...)!! Motion, kommer till stället fortare, ute i friska luften..Superbra helt enkelt.
Men när man trampar omkring på Stockholms cykelbanor har jag märkt en tråkig tendens. Det är inte många i min ålder (eller de närmaste 20-30 åren äldre..) som använder hjälm. Och ja, visst, man kanske förstör frisyren/ser inte lika cool ut/inte har nån/whatever men iaf, är det värt det när man ligger där på trottoaren med en allvarlig hjärnskakning? Jag tycker alla borde ta sitt förnuft till fånga och inse att det faktiskt är en så liten sak som en hjälm som kan vara avgörande om olyckan skulle vara framme..(och klumpig som jag är, har jag en tendens att råka ut för en del olyckor..)

Men det ena behöver ju inte utesluta det andra, man kan vara stylish även i hjälm..För någon liten fågel viskade i mitt öra att metallic var hett hett hett i sommar..Vilken tur min hjälm är silvrig då! ;)

Omvänd snobbism

Jag började handla second hand våren i ettan i gymnasiet. Innan dess hade jag tyckt att det var (quote) "superäckligt". Jag ville helst inte ens använda min systers avlagda kläder när jag var mindre. Tjejerna i min klass som hade på sig second hand, och handlade på UFF tyckte jag var skumma och småsnuskiga (högstadiet var en underbar tid när det kommer till personacceptans eller hur?..) En riktig liten svenneHMsnobb.
Så jag vet inte vad som hände den gången när jag fick för mig att gå in på myrorna här på tomtebogatan och helt plötsligt insåg vilken skattkammare det var. Kom ut därifrån med en liten dräktjacka, en långklänning (som sen blev en kortklänning) och nått mer som jag inte kommer ihåg. Efter det började jag allt oftare ta en sväng in på myrorna efter skolan. Såsmåningom började jag även röra mig runt till andra butiker, såväl på Norrmalm, Kungsholmen och Söder. Och de här små turerna fick mig att börja utveckla en lite mer personlig stil. Borta var kostymbyxorna, Vringad stickad tröja med skjorta under.

Idag har jag blivit precis tvärtom. Jag har blivit snobb åt andra hållet! Jag märker det tydligast när jag siitter och kollar igenom modebloggar och allt verkar vara antingen HM, Gina Tricot eller Vila. Ibland slängs en "vintage" handväska eller skärp in. Och jag tycker det är så tråkigt!  Jag blir irriterad över att alla köper exakt samma saker ( t ex den där svarta HMklänningen med dragkedja fram) och att det blir som en tävling att få tag på vissa saker. Sen ser alla "dagens outfit" likadana ut..Det är leggings och tshirtklänningar från HM, gärna kombinerat med en liten Diorclutch. 

Och ja, jag vet, det är deras stil, och visst ska alla få klä sig som de vill. Men det blir bara så tråkigt. Tråk tråk.

Ciao!

ps. När jag ändå håller på o surar måste jag klaga lite på alla kändisbilder på alla bloggar. Vet inte hur många gånger jag sett samma bild på Olsen tvillingarna på olika bloggar den senaste veckan..Vore roligare om man kunde hitta någon stilförebild som inte har XXXmiljoner dollar att shoppa sig kropp, kläder, stil, hår och skor för. Som mår så dåligt att de knarkar ner sig och ser ut som levande spöken på alla bilder som är tagna utanför den röda mattan...

Girls just wanna have fun..80s stylish..

80tal är ett av mina "gillar lite mindre" årtionden...Men en del najs hade de trots allt förstånd att sätta på sig. Här är 2 av min garderobs 80tals snyggingar.

image19image20

Aprikosfärgad klänning:                       Svart coctailklänning:
Beyond Retro 179:-  (tror jag)                     Freep S Star 3 euro
Den första känns lite "Day time TV"; Dallas är liknande..Färgen och ringningen är otroliga. Kjolen är det väl mer si o så med. Har redan tagit ut axelvaddarna...Funderar på att korta av kjolen lite också. Den är lite väl tajt (svårt att gå) och längden är lite småsvår.
Den andra är ett nytt inköp som jag är väldigt glad över. Får se när jag använder den men den är verkligen en "Girls just wanna have fun" klänning, med tyllkjol och rynkat, axelbandslöst liv. Party party!            

T-shirtar: to wear or not to wear?

T-shirtar har väl aldrig varit min grej. Då menar jag inte de lite mer figursydda basic topparna, utan de mer "vanliga" fyrkantiga tshirtarna som har funnits runt omkring en hela livet. I omklädningsrummet, på pappa, gratis utdelade på mässor osv.

*För det första är de totalt unflattering på min figur (som bygger på att jag har en midja).

*För det andra är ringningen hemsk. Rund och oftast hög.

*För det tredje är de oftast inte speciellt snygga. Motiven alltså.

Meeeen...(det finns alltid ett men...) så nu när jag var i Paris senast hittade jag en lite småcool tshirt på Marc Jacobs, som jag bestämde mig för att köpa (det hade ABSOLUT inget med att det var det enda jag hade råd med...). Problemet var att den vita bara fanns i M, ingen S som man kunde ha till jeans och ingen L som kortklänning. Så M it is.

Iaf, idag blev det en liten 80tals inspirerad outfit med tajts och tshirt. Frågan är ska man ha skärp eller inte?


image17image18

Tshirt: Marc Jacobc
Tajts: HM
Skärp: second hand

Kan fortfarande inte bestämma mig om jag tycker det är snyggt eller inte?!

Lite shopping

Ibland är man ju tvungen att rensa i garderoben för att få plats med allt det nya man köper...För om det är något jag alltid har dåligt med så är det förvaringsplats för mina kläder. Så för några veckor sedan rensade jag ut en del för små byxor, gamla tröjor osv (dock är det ju så svårt..så det blir aldrig så mycket utrensat som egentligen behövs...) som jag tog med till Camillas Kläder på Fleminggatan för försäljning. 
Camillas är ingen  second hand affär som jag oftast brukar handla i, den har mer fokus på "nya" vardagliga kläder och inte annorlunda 60,70,80tals grejer som jag gillar. Men...Man ska aldrig säga aldrig..så kom hem med en topp och en klänning iaf..What to do? what to do?


image14image16

Klänning: "gammal" Zara                                     Randig topp: "gammal" Vila

Måndag

image13

Tubtopp: Hm
Shorts: Egen design (uppsydda i Shanghai)
Silverskärp: Stånd i Shanghais tunnelbana
Guldskor: Saint Tropez

Second Hand i Paris

Freep S Star Bretonnerie
8, rue Sainte Croix de la Bretonnerie


- Mycket klänningar (10 eller 20 euro), väskor (mest hippieaktiga axelväskor i läder) och en del skor (inte så många skojj, ligger huller om buller, svårt att hitta par). Har även fyndlådor där allt kostar 3 euro (favorit!) och där man man verkligen fynda. Salig blandning av reklamtshirts, virkade västar och fina 80talsklänningar.  

Freep S Star
61, rue de la Verrerie

- Samma "kedja" som den första. Inga fyndlådor här, men större, lite bättre ordning. Klänningar, kjolar. Mycket fina sjalar och hattar. Likadan prissättning (dvs klänningar 10 eller 20 euro beroende på kvalite, "snygghet" osv, sjalar 3 euro, hattar 5 euro).

Båda ligger precis vid metrostationen St Paul (linje 1)

Om du gillar loppmarknader kan du även ta dig till Les Puces de Saint Quen. Blandning av 1 euro svarta nagellack, nitbälten, begagnade elvispar, spice girls skivor, udda skor, gamla foton och lite "finare" second hand. Second handen var dock en besvikelse eftersom jag, fyndletare som jag är, har svårt att köpa mönstrade polyester städrockar från 70talet för 35 euro..(Ska inte marknader vara billiga!?) Finns dock en hel del fina skor (~35 euro), stövlar (~70 euro) och klänningar (~25-50 euro). För mig blev det inga kläder här (mest beroende på pengabrist, inte dåligt utbud). Kom istället hem med en hög gamla foton, bl a bröllopsfoton från 20, 30, 70 tal. (kanske ska jag börja samla på roliga bröllopsfoton?). Så var ändå nöjd när jag gick därifrån med smärtande fötter. ;)

Ångest...

Usch, satt och kollade igenom lite olika bloggar precis och hittar massa vilka nyss tagit studenten. Och de verkar ha sååå skojj och allt e sååå bra hela tiden. Det ger mig ångest.
Jag är en sån tråkig, krass människa som inte kan säga eller känna att något är superkul/bra/roligt osv om det inte varit det. Vilket jag aldrig känner min upplevelse är i jämförelse med andras.
Alltså visst: studenten var kul. Studentskivorna, utspringet, flaket osv osv. Men på något sätt verkar alla ha haft så mycket roligare än mig?
Jag får alltid den känslan; att det är något jag missar.."Om jag bara lättare kunde uppskatta saker" "Om jag bara inte tänkte så mycket" "om jag bara..." osv osv.
Men det är det jag gör. Tänker för mycket. Tänker att det här kan ju inte vara allt? Det måste finnas nått bättre? Roligare? Men tänk om det inte gör det då? Tänk om jag går igenom livet lite sådär småmissnöjd och sen inser att this is as good as its gonna get. Hmm..
Probelmet är nog förväntningar: det här SKA bli så himla superskojj, för alla säger det. Och det här MÅSTE bli superbra eftersom när alla andra gjort det så har det varit det.

Usch sluta tänka din idiot.

Bara för det ska jag ta o publicera en bild från vår mösspåtagning...Och så himla ledsen ser jag väl inte ut där? (kanske gör jag allt värre i efterskott...?)

image11

Tvätt är inte så skoj




Kom ju hem från Paris i måndagsnatt och såklart så fick man en del shoppat. I La Marais besökte jag Free P Stars båda filialer (fick tipset på
www.fatale.se) och där kunde man verkligen fynda vintage..De flesta klänningarna låg på 10 eller 20 euro, men eftersom jag är en riktig snålis gick jag istället direkt på 3 euros fyndlådorna..Där jag hittade en svart paljettstubtopp, rosa 60tals spetsklänning, svart 80ttals axelbandslös coctailklänning, och en svart 80/90tals fodralklänning (lite alaïa över den) med annorlunda axelband. Är lite fulsnygg sådär men jag gillar verkligen axelbanden, så sy in lite i sidan också så blir det perfekt. Hittade även en riktig "sound of music"/joddlande österikare/sunes sommar/folklore klänning (mörkblå med broderier). 3 scarfes grävdes också fram. Och nu...

La problema..

Eller problem och problem men tråkigt extra arbete snarare..

Handtvätten...

Även om jag älskar att handla second hand är något som jag verkligen inte gillar den nödvändiga handtvätten (ibland flera gånger..) av allt. Jag blir alltid lika förskräckt av vad som gömt sig i mitt nya fynd och som nu kommer fram i vattnet (vad som göms i snö kommer fram i tö...).
Så dagens förmiddag har använts till att leka "Nicolinas tvätteri" med handfatet och badkaret som oergonomiska arbetsredskap..Men men, nu luktar mina fina klänningar mer fräscht tvättmedel än tant Agdas gamla vindsgarderob. Och det är ju alltid trevligt.

Ciao

Ännu en torsdag...

Lyxhustrulivet rullar på...Får se hur det blir att börja jobba på måndag..ska bli kul på ett sätt, men åh så jobbigt att inte kunna sova till 10, 11 på förmiddagen..
Var ute hos bebis idag..hon mår inte så bra, förstår det, men svårt att veta vad man ska säga, hoppas hon känner något slags stöd från mig iaf..
image9

Klänning: mormors gamla

Hittade en annan bild jag verkligen gillar från i vintras...Maskerad med Gudfadern/Maffia/30talstema..me like klä ut mig..;)

image10
Klänning: Forever21
Päls: Mammas farmors gamla
Brosch: Mormors gamla
Halsband: Lindex
Örhängen: Antikt, gammalt och nytt
"Cigaretthållare": Buttericks

Nationaldagen!

Idag blev ännu en laidback dag. Sov länge, slappade lite framför TVn (Remember the Titans ;)) och på balkongen. Sen mötte jag Hanna för lite Vasaparks häng och sedan prommis hem till Alex för att hämta sista kinagrejjor.
Ikväll blir det uteservering och vin med Ankipanki och Therese. Najs. 

image8

Scarf: Free P Star (vintageaffär i Paris) 30 kr
Väska: secondhand affär Hagagatan ca: 120 kr
Klänning: Uppsydd i Shanghai 200 kr
Skor: Myrorna 120 kr


CIAO!