Nasty things

Girl you´re nasty trashy...(Lite Destinys blir themesongen till det här inlägget)

Var precis ute på lunchen och var nära att köpa lite mer saker på Myrorna, men jag var stark, stark som Pippi, och stod emot! Självdisciplinen har sky rised!

Iaf, när jag gick därifrån såg jag en sån (hemsk) "förortsmamma". Jag vet, det är generaliserande, fördomsfullt, föraktfullt och hemskt. Men ack ack så sant. Jag ogillar "förortsmammor" starkt. Att vara en "förortsmamma" har verkligen inte speciellt mkt att göra med att man fysiskt bor i en förort utan är mer stilen, attityden, utseendet.. Och i  Sumpan frodas dessa otroligt (no offense ni övriga Sumpanbor - typ therese haha)
Låt mig måla upp en bild:
Blekt blont skabbigt BigBrother hår. Kläder som skriker OHIO, illasittande och oftast rätt täckande för att dölja hängbröst efter X antal ammade barn, sladdrig mage och cellulitiga lår.  Översminkad för att dölja den slitna cigarettgrå huden och de blodsprängda ögonen. Har gärna en liten trampstamp i ryggslutet i form av ett kinesiska tecken för kärlek (biff med bambuskott...) eller en ängel (såå söööööt...) Går på socbidrag/barnbidrag/akassa/underhåll. Lever för årets höjdpunkt; den obligatoriska chartern då ungarna (minst 3, alla med olika fäder såklart) dumpas hos Moster Karin i grannkommunen och det är dags att supa, festa och vara barnlös i en vecka (maybe even göra en till liten Tindra/Orlando/Wilda). Ser oftast ut som 40 vid 25.
Och visst..Jag har verkligen ingen rätt att lägga mig i, de får ju göra precis vad de vill; det är ju deras liv.
MEN!
När de (vilket ofta har) har en jävla cancerpinne dinglande mellan de IsaDoraglossiga läpparna samtidigt som de skjuter runt Tindra/Orlando/Wilda i barnvagnen blir jag så jävla lack! Du har fan ingen rätt att förstöra ditt barns små lungor! Och det gäller även de powerstinna, välklädda, projektanställda IT-konsulterna som skaffar sina små bratkids som de barnsäkrar hela lägenheten för men sen ändå står och blåser rök i de stackars små livens ansikten...Shame on you!

Tillbaka till trampstampen: tatueringar. Varje människas val jag vet, men I still dont get it!
Att märka sin kropp med något som aldrig går att ta bort (nåja..)! Den där "SEXY" tatten som var såå coool på Ayia Napa -04 kanske inte är lika cool när du ska förklara för barnbarnen varför mormor har sexy i ryggslutet..Samt att de blir förstörda och förvrängda iom att din kropp förändras.
Drömde en mardröm om tatueringar förra veckan faktiskt; jag hade skaffat två stora tatueringar på armen eller vad det var, och jag tror inte jag har haft så mkt ångest på väldigt länge. Nej, usch och fy!

No tatts for Picis!

Affärsidé...

Jag dricker mkt..Mkt som i mkt vatten, inte som i alkolist.. Ett resultat av detta är att jag går på toa rätt så ofta..Och det var ännu mer när jag var yngre. Nästan som ett tvångsmässigt behov av att "shit, är jag liiite kissnödig iaf? joooo...det är jag nog..." Innan jag skulle nånstans där jag antagligen inte skulle ha tillgång till toalett på minst 15 min...Detta föranledde att jag har sett en HEL DEL toaletter i mina dar. Skabbiga hål i marken i bergsbyar i Italien (var akut bajsnödig men när jag som 6åring konfronterades med hålet botades det med en glass..konstigt hur kroppen kan anpassa sig ibland...), sjukt smutsiga "ståtoaletter" längs autobahn och på fakemarkets i Peking. Lyxiga kundtoaletter på Harrods i London, spegeltoalett (U can see eveeeryythiiing..) på nattklubbar i Paris (VIP..ni som varit där vet..)..För att inte tala om alla Donken och BurgerKingtoaletter..Skabbiga bartoaletter i Spanien..Inget papper i Shanghai..Im not too picky if I have to pee pee! 

Men det var på en på gränsen till smärtsamt skabbig toalett i Malaga som min kompis Sara kom på att jag egentligen borde göra en bok (typ reseguide) om alla toaletter jag sett i världen. En kort introduktion om landet och sen lite najsiga (bajsiga?) bilder på vad landet har att erbjuda i toalettväg..För vad kan egentligen avspegla en restaurang/klubb/bar bättre än hur de tar hand om sina xî shôu jiãn ("tvätta hand rum")? 


Vad tror ni?


Är det det här som kommer göra mig till miljardär?


Jag borde inte få gå utanför dörren...

...eller det är väl snarare Myrornas dörrar jag inte borde få gå innanför..

Igår och idag jobbar jag i sumpan och GUESS WHAT Myrorna (my favorite store...) har nyligen öppnat en ny fullsortimentsbutik på Sturegatan. Var där ett litet tag med Lippa på lunchen, men då hann jag inte riktigt checka runt fullständigt, vilket jag istället gjorde efter jag slutat...Hemtaget blev:
1 par bottiner (haha rooligt ord, är typ ankelgummistövlar, perfa för regnigt London),
1 par svarta pumps (I juuust caaant help myyyself) och 
1 brun, sliten axelväska i läder.
Eftersom det var/är 50% rabatt på alla väskor och skor gick kalaset på 137,50 :-
Inte det farligaste men eftersom jag är på sträng "spara" diet så var det väl inte så jättebra...Nämnde jag BTW att jag har ätit ute varje dag den här veckan också? Sparandet går alltså sådär...

Här även börjat kolla upp lite mer var/när/hur jag vill åka i Sydamerika. Just nu lutar det åt:
Fantastisk karnival i Rio,
fantastisk secondhandshopping i Buenos Aires,
fantastisk Incakultur i Peru (Machu Picchu),
fantastisk natur i Caracas (Venezuela) och, såklart,
fantastisk atmosfär i Havana (Cuba)..

Nämnde jag att jag behövde spara?

Indiskashopping

Var och åt lunch med mamma idag så då passades det också på att checka lite affärer. Gick på Indiska för att kolla efter en kofta jag sett nånstans, men den hittade jag inte (eller så gjorde jag det...hittade en men den kändes för dyr...hade fått för mig att den skulle vara billigare...). Vad jag däremot hittade var trevliga strumpbyxor och höga knästrumpor till helt ok pris (49.50/79.50). Strumpbyxorna fanns i precis de färger jag velat ha; senapsgul och lila, knästrumporna blev vita. Nu när jag dock provat dem härhemma ("one size") är jag lite osäker på om det här verkligen är något för mig. De går ju liksom lite över knäet, upp på låret, och mina lår känns lite för tjocka för den här "one sizen"...hmm..Iaf det högra för där liksom korvar sig kanten på strumpan när jag sitter ner..Inte bra inte bra..Men I HAVE A PLAN! Om jag använder dem mkt härhemma och tänjer ut dem lite (mycket...) så blir de asnajs till London, yaay!
 
(Summan av kardemumman: Sparplan London [dvs inte göra av med nått] gick sådär [inte bra] idag..men men vad kan man göra när man behöver nya strumpor?)

Mama got some brand new hats!

Två nya hattar har lagts till samlingen! Yaay! Den första är iofs inte så jätteny utan köptes i Norrköping (75kr)  för några veckor sedan men har inte hunnit fota den. Den andra införskaffades igår på en gammal kläd affärs ut försäljning (extra mkt sär skrivning bara för dig Anki...) för 100 kr.  

image207

Oj vad glad man blir av att ha en turkos bakelse på huvudet!

image208

Frisyren måste vara rätt för att matcha hatten ;)

image209

Många veck har lagts på den här handgjorda hatten från Marga Norrköping

image210

Känner mig som den ryska tsarinnan i början av 1900talet

image211

Åh! Nej! Revolutionen är här! haha

image212

Fjädrar, flor och strass- kan det bli bättre?

Skinnet är kirrat

Har väl inte varit helt välvilligt inställd till skinntrenden som kommit nu. Skinnkostym, som bland annat sågs på Sthlms modevecka, går så att säga "Fetbort" (hahahaha) för mig. För det första måste man vara riktigt smal (eller jävligt självsäker) för att bara praktiskt få plaggen att sitta snyggt på. För det andra; blir det inte lite varmt? För det tredje; jag kan inte låta bli att få lite maffioso sadomasochistfeelings från dem...Men men; en liten skinnkjol som kan värma i höstmörkret kunde jag tänka mig införskaffa (dock endast second hand, inga förmögenheter på något jag inte kommer vilja ta i med tång om 6 mån..)

Lucky me när jag hittade den trevliga svarta skinnkjolen, som ni såg i förra inslaget, för 95 kr på Myrorna. Ännu trevligare blev det när det visade sig vara en Jil Sander kjol. 

image206

OBS! Det billiga priset förklarades till viss del av att kjolen var lite defekt, dvs hade ett litet hål i skinnet (som jag inte tycker syns), men det struntar jag fullständigt i! :D  

Feature: En höst kommer lastad...

meeeed:

image199image200
image201

Grå bas och Röda detaljer:

Läppstift: STILA
Kuvertväska: Ebay.co.uk
Lackskärp: Mammas gamla
Stövlar: (NYA!) Myrorna Tomtebogatan
Långkofta: HM
Strumpbyxor: HM

image202image203
image205image204

Tanthattar, skinn och lila

Rostorange hatt: Hittade hemma
Pärlhalsband: Shanghai, Loppis, Mormors - allt i en salig blandning
Kofta (aningens för liten): Prag
Skinnkjol: (NY!) Myrorna Tomtebogatan
Strumpbyxor: HM
Skor: Shanghai

Nattsudd

Lite småsuddig bild tagen hemma i köket (jag och kamerans självutlösning är väl inte direkt bästisar...) nångång inatt, efter både trevlig middag hos Carro och najs fest hos Karin.
image198

Klänning: HM
Hatt (me love!): Myrorna Adolf Fredrikskyrkogata
(ej med på bild: Skor: Myrorna Tomtebogatan, Väska: Loppis i Nybrostrand)

Nicolina J Design

Jag gillar att sy. Men tyvärr har jag inte särskilt mycket självdisciplin. Resultatet = det blir inte så mkt sytt. MEN här är iaf lite bilder på saker jag sytt, bilder från ett iskallt Djurgården förra våren. Bilderna var till min kompis 100poängs projekt (en tidning) där de var med på ett uppslag om svenska (nya, okända) designers.

image183image184image197image185image186image187
image188image189image190image191image192image193image194image195

Som sagt ganska kallt...

image196

Nya jeans!

Jag har ju aldrig riktigt gillat Monki..Eller själva märket har jag inget emot, men just hypen det har blivit. Snygga och billiga kläder - JA, men att alla helt plötsligt ska ha samma grejer är lite tröttsamt enligt mig..Men min trevliga hermana köpte ett par snygga jeans på Monki för några veckor sedan..och de var ju som sagt riktigt snygga..Så när hon ringde från Uppsala och frågade om hon skulle köpa samma modell till mig (dock några storlekar större och i grå...) så tänkte jag att man får fan ta och bli av med Monkioskulden. So here they are:

image182

100 spänn på 75% rea känns ju överkomligt..(speciellt eftersom Lippa so far har betalat dom hehe).
Hög midja = me like
Stuprör som går att andas i = me like
Grå till hösten = me like
Att mitt rump/höftparti ser lite smått groteskt stort ut = Me dont like, men skitsamma, orka bry sig  :D


Klänning eller kjol? Eller why not BÅDA!

     Är ju egentligen en kjol...inköpt på Myrorna för några år sedan...

 image181
 
Är dock mest använd som klänning...

image180

Fast nu känns långkjol rätt hett igen..Perfa helt enkelt..Jag älskar kläder som man kan ha på olika sätt beroende på humör, temperatur, stil och tillfälle :D

Gästspel: Anna (igeeen)

Ankis eländeskläder:

image179

Långtröja: Monki
Påsväska: HM
Sandaler: ? (second hand kanske? Very nice anyways!)

Eländesvandring i Gamla Stan

Kulturveckan pågår för fullt i vår vackra huvudstad. Anna och jag bestämde oss för att tillgodogöra oss en liten dos kultur genom att följa med på en trevlig (nåja) stadsvandring; nämligen Den Stora Eländesvandringen. Massa prat om mord, pest, kroppsstraff och annat äckelpäckel var precis i vår smak. Tyvärr blev vi lite sugna på glass nånstans mellan rånmordet och pesten så där tappade vi bort gruppen ett tag..När vi väl hittade den igen typ 45 min senare (Hur kunde de bara försvinna?? Gamla Stan är ju skitliten!! Men vi är inte de som ger upp!!) hann vi precis vara med på lite snoppstraff och offentlig förlossning innan den trevliga turen var slutt.
Vi passade då på att ta lite fina turist-dagens-outfit-bilder...

image177image178

Byxor: FCUK
Linne: HM
Jacka: Ericshjälpen second hand i Norrköping (me likeee)
Skor: Shanghai
Väska: Loppis i Nybrostrand
Halsband: TjallaMalla

Gästspel: Lippolo!

Klart hon är snygg! Hon är ju släkt med mig!
Gästspel av min läckra syrra Filippa.

image176

Jeans: Monki (?)

Linne: Mitt (uppsytt i Shanghai; Marimekko feeling eller hur?)
Solglasögon: Mina, Beyond Retro


Fucking comhem och fin klänning

Comhem håller på och strular. De håller på och uppdaterar nån ledning på vår gata. Vad betyder det? Jo; ett hem utan TV, radio och internet. I 3 dagar so far...(därmed dålig uppdatering här på bloggen) Men det borde man väl klara sig utan utan problem eller hur? Det gjorde ju alla innan typ för 5 år sedan.. Meeeen...så, okej, inge Oprah...Då uppar jag bloggen...neeeej inget internet heller...då sätter jag in lite foton från förra sommaren i album...Men oj så tråkigt utan någon musik från radion :(  Damn; Im addicted!

Shopping i stan med Amanda o co.

image172image173image175image174

Klänning: Myrorna (långkjol uppfäst med säkerhetsnålar)
Solglasögon: Beyond Retro
(Skärp: Lippas; hittat på gatan i Madrid)

Skärp or no skärp is the question...

Promenad runt Karlbergskanalen med Hanna

image169image170

Svarta jeans, svarta ballerinor, ljus jeansjacka och ascool "No 1 swartskalle" tshirt...
Hanki can dress ohh yes she can...

image171

Shorts: Avklippta FCUK jeans
Skor: Shanghai
Linne: WalMart
Väska: second hand
Hatt: Hittat på landet

Del av dagens shopping

Idag var jag o Lippa och nyshoppade! Dvs köpte obegagnade saker...det var ett bra tag sen nu...haha..Så det blev en sväng till HM där jag råkade gå loss lite. Två par jeans och en klänning; me like!

image167

Finfin höstig randig klänning 498:- från HM (lite smådyrt enligt mig, men fin iaf :D)

image168

Ohh riktigt höga och utsvängda jeans (bilden gör inte direkt dem rättvisa), perfa för London..får lite Kate Moss känsla...Ursäkta stört ansiktsuttryck...

Klart man ska vara färgglad i en Trädgård(en)!

Trots att jag var grymt trött efter fredagen så blev det en utgång igår med. Den här gången bar det av till Trädgårn efter en trevlig middag hos Maries kompisar Hillevi och Angie.
Kan berätta att folk stirrade som f-n på vägen dit, speciellt en kille som satt mittemot på tunnelbanan. Han liksom försökte kolla nånannanstans men hans blick drogs hela tiden mot mitt spetsbandsprydda huvud..
Man kan ju tro att de aldrig sett en 70talsmittbenad tjej med 50talskavaj och 20talsinspirerad hårdekoration...Nämnde jag att allt var illrosa? ;)

image163

Kavaj: Ericshjälpen i Norrköping (50 kr för den och matchande pennkjol! Kjolen är dock liiiite liten..men ähh pettitess!)
Vittubtopp: HM
Jeans: Nudie (yes kommer i dem igen!!!)
Skor: Myrorna
Spetsband: Ebay
Brosch: Mormors gamla
Väska: Loppis i Nybrostrand


image164

Marie hade en assnygg röd HMklänning (dock köpt i Hong Kong ;))

image165image166

Hmm..kanske bidrog jag till de enorma toaköerna när jag satt där inne och fotade mig själv...

Smart...


Sophia är smart hon...Inte bara har hon söta spetsstrumpor för att undvika jobbiga skavsår utan hade även fixat coola avtagbara metall BH-band; grymt mkt snyggare än ett "vanligt" tråkigt...

image162

Fredagens fest i outfits:

Vår söta lilla Jossan fyllde 20; klart det ska firas! Efter en trevlig middag på dagiset ("The Kindergarden") så bar det av till Nattbiblioteket och White Room.

image156

Londontjejerna: Sofia, Nicolina, Therese, Josephine och Sophia

image157

PALJETTER!
Paljetttubtopp: Freep P Star second hand i Paris (3 euro!!!)
Ballongkjol med volangkant: Shanghai
Paljettsneakers: Shanghai
Ful väska: Shanghai
Kofta: HM

image158

Therese körde heta sekreterarlooken medan Sophia var mer romantisk i volanger och spetsstrumpor.

image159

Carro var supersöt i sin HM klänning

image160image161

Allt blir roligare om man har en plasttiger med sig ut..

Sista dagen i Kista...

image154image155

Vitt linne: NY
Rosa linne: HM
Halsband: tunnelbaneaffär i Shanghai
Kjol: köpt på nån liten marknad i Shanghai
Liten jacka: Uppsydd i Shanghai

Poserande + mimande colombian = det här:

Favvobild från en av de sista kvällarna i Shanghai...

image153

Jag: Posar järnet
Sandra: Mimar järnet (till nån latinolåt..kan ha varit SHAKIRA SHAKIRA ;))

Lätt packning = bra packning

Lätt packning är alltid viktigt; vare sig man ska en miniweekend till Paris eller hälsa på släkten i Jönköping en helg.
När jag jobbade i USA var vi några helger i NY. Det innebar att man kom dit på lördag eftermiddag, checkade in på hostelet, festade på kvällen och sen var tvungen att checka ut på morgonen och gå omkring hela dagen tills man skulle hem igen..Dvs man behövde lätt packning som man orkade bära omkring på under hela söndan (bakis...)
Min räddning blev en omlottkjol som lätt kunde gå från en casual vardagslook med ett linne, till partyparty med lite sotade ögon och ett halsband.

image149 <---In the day  In the night --->  image150

Det enda jag behövde ha med mig i handväskan var då ett par extra trosor, ett halsband och ett extra linne till dagen efter...trevligt värre :)

Kjol: Day by Birger et Mikkelsen


Släng vågen!

Senaste veckorna har jag varit varit asduktig (enligt mig) och gått o tränat massor, tagit promenader och försökt äta nyttigare (detta är dock inte riktigt min grej..jag gillar att äta mycket och onyttig mat...) Men iaf, I was feeling good, så igår dansade jag lite framför spegeln i bara underkläder och bara "fan man ser allt lite mer fit än vanligt..ska man ta o väga sig?" (med hopp om att bli positivt överraskad) men när de förhatliga siffrorna på vågen uppenbarar sig visar det sig att jag gått upp 2 kg istället..(och JA jag vet att muskler väger mer än fett osv osv men ÄNDÅ, jag har ju bara tränat kondition och inte direkt byggt några muskler).  Så jag gick från att vara nöjd och glad till "how did this happen?".

Det händer rätt ofta; jag känner mig smal och snygg (visst den ena behöver inte vara lika med den andra men ..) och så av nyfikenhet väger jag mig,,och blir genast deppig, för jag väger nästan alltid mer än jag tror. Men varför bryr man sig egentligen? Varför låter man sig påverkas så mkt?

Jag vet inte riktigt vad jag har för förhållande till min kropp. Ibland tycker jag verkligen jag är världens snyggaste; typ vid moments like this:

image148

Medan jag ibland verkligen känner mig som skit. När man läser att många tjejer ligger på en 48kg och jag inser att jag fan väger 20 kg mer än dem..Då får jag för mig att skit, 20kg, det är ju typ en liten människa till. Dvs måste jag vara tjock. Eller?

image152
image151

Bilder från Kina..ser på den första bilden typ 10 kg tyngre ut än den på stranden...trots att jag egentligen gått ner i vikt där...skumma bananer...Uggobilder haha

Jag försöker träna och hålla mig fit. Jag vet att vissa saker är dåliga att äta, men jag äter dem iaf. Vilket jag tycker man ska göra. Men samtidigt som jag säger att jag tycker det är helt ok, så får jag ändå något slags dåligt samvete men sen får jag dåligt samvete över det dåliga samvetet...
För om det är något jag tycker är oattraktivt är tjejer som obsessar för mkt kring sin vikt. Tjejer som inte äter. Men duktiga på självdisciplin är de..till skillnad från mig...

Samtidigt är jag än jävla hycklare för jag kan inte låta bli att "äcklas" när jag ser en överviktig person klämma i sig ett plusmeal på Donken..Varför gör jag det? Varför bryr jag mig? Varför anser jag att jag, bara för jag har ett normalt BMI har rätt att anse mig ha mer rätt att äta på Donken än Monica 98 kg? Samtidigt blir jag sur för det är ju sitt eget liv hon kortar av! Att väga för mkt har väl ingen missat att man kan dö av.

Det bästa skulle ju vara om man bara kunde äta vad man ville och ändå må bra. Tyvärr skulle nog inte min kropp må så bra av en chokladdiet...tyvärr..

Så samtidigt som jag verkligen tycker att alla ska vara nöjda som de är..och verkligen inte supportar bantningshysterin kan jag inte riktigt låta bli att tänka...om jag bara gick ner 5 kg...och de där jeansen skulle passa..då fan..shit va mkt bättre mitt liv skulle bli då...

YEAH RIGHT...

Ett tips bara..

Om du gillar kvava, varma, bajsluktande pendeltågsstationer så GRATTIS! Helenelund bara ligger och väntar på dig! (ta pendeln mot Märsta, 4 stationer från centralen) Det är verkligen gräsligt! Varje eftermiddag som jag måste gå uppför trappan och genom biljettkontrollen är en prövning...Ska jag lyckas hålla andan? Ska dessa 50 meters bajslukt vara det som tar död på mig? Sen når man dörren och kan ta sig ut på platformen och ANDAS igen..Det skumma är att det alltid är såhär..även om det varit kallt och regnigt under dagen så är det kvavt och äckelpäckligt, värst är det förstås när det varit varmt under dagen..Som igår..
Ska bara avsluta med en eloge åt de som sitter i biljettkuren; hur fan står ni ut?!?!? Har ni handplockats särskilt från Pendeltågsbiljettsluckansskolans för er otroliga värmetålighet och luktokänslighet? För helt normal kan man ju inte vara...

Det här blev dagens vardagsbetraktelse..

Ännu en (o)händelserik dag på jobbet...

Jag är fortfarande lite osäker hur "konstigt" jag kan klä mig här på mitt
50plusföretagsomgörpapperskvalitetskontrollsmaskiner -jobb...Inte för att jag heller orkar vara så himla kreativ kl 6.30 på morgonen heller..Blir mest vad som helst som man kan ha sköna skor till...(promenerar en hel del)..
Med hopp om bra väder (trots dimma o kallt imorse) så iklädde jag mig en klänning:

image147

Klänning: Zara i Valencia (köpt för 3 år sen tror jag)
Skärp: Mammas gamla.
...and of course..: silvriga paljettsneakers..

Underbart 20talsmode!

image146

Älskar du också härligt 20talsmode? För några veckor sedan beställde jag första säsongen av House of Eliott från ebay.co.uk. En BBC serie från början av 90talet som handlar om ett par systrar som startar ett "couterie" dvs ett modehus i efterkrigstidens England på 20talet. Underbara klänningar..underbar dialekt...Och en massa uuuunderbaara hattar också :D Me like mucho!

Hmm...

...Är det sorgligt att man blir glad över att man lyckas åstadkomma en snygg "ankom" stämpel på en faktura?...

Randig jobbdag

Posing posing...Men det där med självutlösning på kameran är ju inte riktigt min grej...Speciellt inte när man ska försöka göra det diskret och omärkt i kopieringsrummet...(tur att ingen kom och skulle hämta sin post när jag stod där i solglajjer och fast grepp om midjan..)

image144image145

Klänning: Dedicated Followers of Fashion

Guestappearence by Solen:

I Norrköping hade vi verkligen tur med vädret. Blev en del köp och fynd som jag tyvärr inte hunnit fota än.
Blev:
-Pennkjol 65 kr (Myrorna)
- Lång svart klänning med metallic broderier längs ned 105 kr (Myrorna)
- Sybok + sypärm från 70talet 10 kr/ st (Ericshjälpen)
- Pillerpurkshatt 75 kr (Ericshjälpen)
- Frackväst 50 kr (Ericshjälpen)
- Fuchsiarosa dräkt 50 kr (Ericshjälpen)

image141

Solglasögon: Beyond Retro
Örhänge: Little Shop of Fashion
Linne: Etam (Paris)
Blus: Mammas gamla
Jeans: HM
Skor: Shanghai
Väska: Second Hand

image142

Sicken söt mamma! ;)

"Har du sommarkjolen på dig?"

- Sa min danska kollega i fredags.
Yes min danska draeng, det hade jag!
Dock kombinerat med tights pga köld och regn. Blä.

image140

Klänning: Shanghai
Tights: HM (San Francisco!)
Paljettsneakers: Shanghai

Norrköping? Yes?

Imorrn ska jag på heldagsutflykt.

Vi har bil.
Vi har mamma, pappa, Nico.
Vi har en stad med Myrorna och Erikshjälpen.
Vi har (also known as: "the place to be") Norrköping!

Vi ska gå upp tidigt, och sen ta den hyrda bilen till detta plejs. Shoppa second hand, äta lunch och kanske gå på nått museum. Najsbajs. Förhoppningsvis kommer jag hem med lite fynd att visa här sen. Yaay! Synd bara att inte Lippolo kan hänka :(


Tips!

Om ni också ska åkt till någon "ny" stad och vill veta om det finns någon bra och billig second hand där kan ni gå in på Ideel second hands hemsida: http://www.secondhand.se


"Ideell Second Hand är ett samarbete mellan några av de större biståndsorganisationerna i Sverige som bland annat bedriver second hand-verksamhet."

Dvs: Billig second hand som, när du köper, stödjer en bra sak.


Ska man...eller ska man inte...

Inför hösten och London behövs ju verkligen en ny almanacka. Jag hade ingen i Kina och ingen nu i sommar vilket jag lite smått har saknat...Det är ju bra att kunna hålla lite koll på vad som händer.
Hittade den här sidan:
http://www.personligalmanacka.se

image139

Jättesöt almanacka där man väljer färger, framsidetext och innehållsutseende själv. Finns massa extra grejor man kan välja till t ex den lilla "dagens väder" ikonen, "att göra"-listor, "veckans prov", "veckans idé" osv osv...Verkar riktigt najs alltså...

Problemet (för mig) är att den kostar 275 kr! Jag brukar lägga ut högst 100 kr på en kalender...Så det är verkligen en avvägning..Vad tycker ni?

Älskling älskling..hata!

En liten parantes bara...Sitter och kollar igenom lite andra modebloggar (och "vanliga" bloggar) och jag blir så sjuuuuuuuuuuuukt trött på alla som hela tiden hänvisar till sin "älskling". "Älskling och jag gjorde ....." "Älskling och jag åkte till...." "Jag köpte .....till älskling".
Finns det verkligen inget annat man kan skriva?
Snälla.

Nytt (dyyyrt...) schampoo och balsam

Jag är en sån som aldrig riktigt fattat det här med hårprodukter. Jag tvättar håret, låter det självtorka och, oftast, antingen låter det vara utsläppt eller uppsatt. Hårtork?( Kompisar blir förvånade när de vill låna en hårtork och jag bara har en liten usel neongrön resehörfön att tillgå) Plattång? (Har en iofs men den används ytterst sällan). Den enda hårprodukten jag använder är hårspray. När jag ska på fest/ut. Kanske beror det på okunskap; jag vet inte hur man använder alla konstiga serum och kladdgrejsimojs; har fått för mig att de bara gör håret fett. Sen har jag fått för mig att allt extra fixande och grejande sliter massa på håret och ser inte att mitt stackars tunna, blekta skandinaviska hår ska plågas mer än vad det redan görs. Och det har jag väl ganska rätt i.

Så, eftersom jag suger på att styla o fixa så är själva tvätten; schampot och balsamet ganska viktiga istället. Jag har länge tänkt att "jag skulle kanske ta o köpa ett sånt salongsschampoo? Det ska väl vara mkt bättre och mildare än ICA's 99%water and rest chemicals varianterna? Här ska det väl åtminstone vara 5% chemicals? Lite mer valuta liksom?" Men alltid backat när jag sett priserna. Vågskål: Salongsschampoo: 170 kr, ICAschampoo: 29.90...Det brukar bli den senare som vinner...(Speciellt eftersom man då kan betala med mammas o pappas ICAkort = GRATIS hehe)

Men, efter Kina kom jag hem med mer slitet hår jag någonsin haft (vet inte om det var vattnet man duschade i, att jag inte åt fisk på 3 månader eller att jag köpte det absolut billigaste schampoot på Carrefour..12 kr! Som hittat!). Kort och gott: håret var skit.
Köpte ett "dyrt" schampoo (enligt mig) på Åhlens på 50 kr..Vilket var helt ok, men som igår tog slutt.
Fick då för mig, när jag gick förbi Minomin i Fältan att man kanske skulle ta o köpa nått sånt där najsigt dyrt schampoo (living in the fantasy att jag har massa pengar nu efter löning..vilket jag typ inte har..) så sagt och gjort. Kom hem med de här:

image138

328 kr fick jag punga ut...(!!!!)

Nu fan får de vara jävligt bra... (ursäkta ordvalet)
Så det så.

Skorea på Myrorna IGEN! yaay!

Fick veta av min trevliga syster att Myrorna på vår gata hade skorea igen (se tidigare inlägg) och att hon redan köpt två par sandaler. Klart man måste checka det efter jobbet. Sortimentet var ganska utplockat och det var bara sommarskor; sandaler och pumps, man förstår att de försöker fixa plats till alla höst och vinterskor (but why oh why kunde de inte ha massa snygga stövlar på rea iaf!?!? För min skull eller nått...;)).
Hittade ett par trevliga pumps som jag verkligen gillade färgen och mönstret på:

image135

Tyvärr hade den ena skon skaffat sig lite tråkiga svarta märken på ena sidan. (Var från början ännu mer; på den här bilden har jag redan tagit bort lite)

image136

What to do? What to do?
Jag tog och provade lite nagellacksborttagningsmedel (lååångt ord) på en tops och gnuggade försiktigt för att inte förstöra själva skofärgen...Och tada daaa:

image137

Som nya!

De här skorna var dock "all man made materials" =plast, så vid läderskor, var försiktiga så ni inte förstör skorna!

Hög kjol och paljettsneakers - vad kan gå fel?

image134

Linne + kjol: Någon Aksaraliknande affär i NY
Skor: Shanghai
Solglasögon: Beyond Retro

Hm..tråkigt att det blir så otydliga bilder när vädret är så dåligt..(= dåligt ljus i mitt rum)..Men men what could a girl do?