Grönt är skönt II


Lite skrynklig klänning från Gina Tricot (oooorka stryka..), skor o väska 2hand. Älghalsband från nån museumshop för länge sen...

Igår var shopping, tenta, shopping, fest för hela slanten.
Dagen börjades med lagerutförsäljning på Gina Tricot. Jag brukar ju aldrig köpa nått där, köpte typ en topp i mesh där i 7an när det fortfarande var helt okänt och låg längst ner i PK-huset...Så hade inte så stora förhoppningar när vi stod i den pruttlånga kön av Gina-fjortisar MEN tror ni inte shoppingandan och fyndlystnaden tog över? Iaf, kom jag hem efter omgång ett (förmiddag) med kjol, kofta, jeans, halsduk, midjeväska (haha), 3 BHar, trosa, baddräkt , klänning som tillsammans gick på 410 kr. Och sen tog vi en sväng dit igen efter tentan och jag köpte 1 klänning till, blus, halsband, tajts och ett skärp för 160 kr. Så nu känns garderoben lite uppdaterad..(om än med hatmärkets grejer haha). Ska köra en liten fotosession imorrn så ni får se. Hade tenta i Statistik också..tror den gick helt ok..så det var skönt att ha veckans två tentor avklarade..Blev ritkigt trevlig tentafest på XoY efter förfest hos Sarah. Najs najs och typ alla got lucky haha..Rolig kväll iaf :D

Fölsis

Idag blev jag sådär otroligt gammal..21 hela år! Shit! Jag kan dricka och gå ut i USA!!! Everything ive ever wanted liksom!
Nej men efter Nattas skönsjungning blev det plugg för hela slanten i bibblan.



Min lilla jacka från Shanghai blev lite uppiffad med tygrosor i olika färger från Bolivia. Que internacionale!

Idé

Jag tror jag ska klippa håret kortare igen..och färga det brunt...
typ såhär



Fast då får jag nog färga ögonbrynen också..men det kan man ju fixa..Åh jag tycker Selma Blair (till höger) är så himla snygg och cool..och hon e typ 40..
Vad tycker ni?

En skjorta- flera stajls


Natta valde en skjorta från Lindex.



70s-style: Jeans från Gina Tricot, skor HM, sjal från ?



Kinky schoolgirl-style: Strumpor från Indiska, Converse från ?



Lyxhustru-style: Kjol min från REISS, skor från Zara, halsband från Shanghai o 2hand, väska 2hand, päls mammas farmors. 

En tunika- flera stajls

Idag innan tentan passade jag o Natta på att leka lite. Man ska ju faktiskt inte plugga precis innan...
Vi valde varsitt plagg som vi sen stylade på olika sätt.
Jag valde min tunika/klänning som jag fick uppsydd i Shanghai.



Classy-style: Pennkjol från REISS, stövlar 2hand




Party-style: Klänning från REISS, skor o väska 2hand



Höst-style: Jeans från All Saints, skor 2hand, Jeansjacka Nattas, hatt från REISS och päls mammas farmors.



60s-style: Halsband köpt på TjallaMalla, skor 2hand



Ghetto-style: Shorts avklippta från FCUK, skor o sjal 2hand, blingbling från ?

Studenttips!

Tips numero uno: Gå o checka tidningsinsamlingen i erat soprum..riktig skattgömma för er som inte vill lägga er surt förvärvade CSN-pengar på tidningar..Jag och Natta har efter dagens runda de senaste 13 veckornas ICA-kuriren och Hemmets journal att ta oss igenom..KAA CHIIING

Numero dos: Vill ni ha husdjur men orkar inte med/får inte ha/har inte råd med en söt hund eller katt? Låt lite kiwiskal alt. äppelskrutt, glasstallrik (use ur imagination!) stå framme ett par dagar och så har ni helt plötsligt en hel kull blomflugor att gulla med!

Numero tres: Diska är ju tråkigt. Så det gör man så sällan man bara kan. Och jag säger så här: allt som det inte varit rå kyckling på kan man använda igen. Typ.  

Numero cuatro staccione: Luktar det inte illa så är det nog inte farligt. Datum är väl, precis som ålder, bara en siffra?

//Das Überstudent Nicolina

bara en sak till...

Min tyger jag designat o vävt i kursen väveriteknik


Grönt är skönt

Eller jag ska lägga mig när jag lagt upp dagens dagens...(haha fattar ni?det förra var ju kvällens dagens? haha trögo jag äääär)


Kjol som klänning nån gammal från mamma, 1kronorsstrumpbyxor från Bolivia, skor Myrorna, Örhängen Buenos Aires



Försöker mig på lite old school hollywood glamour


Kulturnisse? jag?

så ikväll.
spenderades riktigt kulturnissigt på Stiftelsen Focus stipendie gala 2008.
ojojoj så snajdigt.

haha men jävligt special night alltså.
Först är det jobbiga när man kommer på sånna här PRO/kulturnisse-varning (eller i värsta fall: en kombo av båda...) att man känner sig så UNG, så barnslig och så ung ung ung. Och i vanliga fall är det ju PROarna som anvundas oss vårt friska unga sinne men helt plötsligt är dom på hemmplan; dom är säkra; dom har koll. Dom vet hur man ska mingla lagom, dom vet var kaffe-kön börjar och alla medelåldersplus damer i sina snajdiga frillor(gärna färgat i orange eller lila, men en härlig grå utväxt...), spejsade glajjer och piffiga koftor har KOLL PÅ LÄGET.
Jag förvandlas i min tur till en klumpig, fnittrig 5 åring och tankgången går typ: "Shit, vinet är gratis. Najs. Men hur mycket vin får man ta?" "Okej, ätit upp, folk har kaffe, var är kaffet, där är kaffet, oj där var det kö, där harklade sig en gubbe bakom mig och ska förbi, jag står i vägen för kaffetagandet, flyttar mig, stöter emot nån, oj förlåt, stöter emot nån annan, oj oj vad är det med mig idag hehe haha oj oj oj"  Bra där Nicis liksom

Så vi bestämmer oss att vi inte ens FÖRSÖKER passa in, eftersom vi aldrig kommer göra det. Vi bestämmer oss för att ha kul istället! Så vi snackar, fotar roliga foton, äter efterrättsdajmkaka OCH, fy o skam, dansar lite diskret till det coola Swingbandet som spelar feting skön musik i bakrunden. När vi sen går in till själva prisutdelningsrummet hör Natta en tuperad tant  säga till sin tunnhåriga gubbe "Nej UNGDOMARNA tror visst det är discotek här..." fnys fnys  MEEEN GUUUD ORKA..jag är ledsen PRO-tant men SLÄPP DET! Förlåt så mycket att vi inte känner hela Fokus stiftelsen i Borås o därför inte hade några att mingla med. Förlåt att digitalkameran har uppfunnits och vi vill föreviga kvällen. Förlåt att du blivit så tråkig o intorkad att du börjat LYSSNA på musik istället för att DANSA till den..Sluta tupera håret och slappna av lite.

Iaf, innan tanten.
Vi står o hänger, jag Natta, Elin och Anna Maria när en typisk Borre-kille (ganska ful o raggar på way yngre tjejer dvs oss) kommer fram o ska "mingla" med Elin o Annamaria. Dom pratar lite med honom ("Sååå känner ni några hääär eller tjejer" Nej asshole det gör vi inte eftersom alla är 60plus) Men tillslut fattar han hinten o går bort till sina polers (rättså överförfriskade måste jag drista mig till att påstå) Efter ett tag kommer Elin o Annamaria på att det nog var han som, iförd en zebrarandig skjorta, stött ordentligt på både dom men speicellt på Susanna när de varit ute. Flera gånger har han försökt t o m. Så jag får för att det är ju lika bra att vi reder ut det här o går o frågar honom om han inte mot förmodan äger en zebrarandig skjorta? JamenSÅKLART gör han det..Jag går fnittrande tillbaka till las chicas men han fäljer efter o frågar varför jag undrar.

Nicolina: Eftersom det är du som stött på vår kompis ett antal gånger ute på XY. 
Borås kille: Jag har bara varit på XY två gånger"
Vi: Well..dom två gångerna har du väl stött på henne då...
Borås kille- Vadå vad menar du? Jag stöter aldrig på tjejer. Jag är bara en jävligt social person. Jag gillar att prata med alla! Jag jobbar med marknadsföring serru, reser mkt, globalt va hela planeten, så jag är jävligt social. Det är så jävla svenskt att tro att man vill nått mer va, jag ville bara prata. Jag kände direkt på dig att du trodde jag stötte på dig förut när jag bara minglade, och det är jävligt tråkigt tycker jag.

Sen gick han. Vi skrattade. hahaha

Sen blev det iaf dags för själva stipendieutdelningen och den lilla modevisningen med den danska vinnarens kreationer (som Susanna modellade, anledningen till att vi egentligen var där).
Trevligt, riktigt bra musik av en grupp som heter New Tango Orchestra. Modern nyskapande musik, vars skiva jag köpte med mig hem..Ritkgit bra..Fin kombination av piano, fiol, cello, kontrabas, dragspel och gitarr..

Ritkgit kul kväll tillslut iaf, bra underhållning, fick låtsas jag var lite kulturpretto, hade kul åt Borås killen, what more do u need liksom?
Ajja, här följer lite bilder:



Mormors gamla klänning, skor från Loppis.

Hahah juste, det skulle ju serveras buffe (roligare om man uttalar utan ` på e:t) men vi visste inte vilket vilken slags..Jag o Natta bara "Det kan ju bara inte vara DANSK (Designstipendiaten var från Danmark) buffe.. Vad har dom för mat liksom? Fläsk typ? Det måste ju vara italiensk eller nått annat smarrigt...Gissa vår förvåning när vi kommer in och märker att alla håller i små tallrikar med danska flaggor  och små smörrebröds petit chouer..haha..Men mamma, du kan bara stolt! Jag åt allt utom pastejmousset! Shit man börjar ju bli vuxen!


Fina brudar..och en CRAZY Natta!

Natta luktade lite småilla...

Susanna på scen

Nån kulturtant, Danmarks ambassadör i Sverige, Pristagaren/Stipendiaten (ska kolla upp vad hon hette) och modellerna med hennes klänningar...

Nu ska jag sova!!
Natti!

Igår. och idag.



Försökte ta hoppbilder men segkameran tog antingen för tidigt eller för sent..haha utgång med 2hand paljetter från Camden, skipants från Primark och loppisskor

Tänkte ta o shecitya mig lite o visa lite härliga mingelbilder från igår



Mojitos makes me crazy!


Jag tror vi behöver skaffa oss sånna här tjockbågade glajjer så man ser sådär härligt kulturelitig ut..ight?


Finfin höstdag idag..förärades med en bakispromenad

Världens najsigaste gunga if i may say so

Gårdagens soliga



Linne + glajjer 2hand, tajts från HM, halsduk från Reiss & skor från Office

Fina böcker

kan man ha som prydnad...


Finfint

Tror redan jag visat den här en gång innan...men det är så fint när den står i solen...


Svart ögonskugga får mig alltid på bra humör

Och då speciellt den här:



Benefit är bääääst

Men jag kan bli tant!

När jag skulle betala på Röda Korset igår frågade gubben i kassan om jag "skulle gå o bli gammal?" nu..För tydligen tyckte han att det var tantkläder jag köpt, men vad gör det när man ser så här het ut i dom?



Grunden: Linne från H-M (ultimata, inköpt igår), stumpbyxor, 2hand skor.





"Ny" kjol från Röda Korset



"Ny" kjol från Röda Korset, väska o mössa 2hand, sjal/kofta ?



Inte helt tantig? Mer svampig!



Man kan paperwaista den lite...




"Ny" kjol från Röda Korset, sjal 2hand




Man kan göra den kort också..



Den här klänningen var den som gubben tyckte var tantigast..men hur kan "kunglig hovleverantör"  vara tantig?..



Lite twiggy-esque...


Dålig student!

Jag o Nathalie är  verkligen dåliga studenter...vi lägger hellre ner pengar på mat mat mat än fest o sprit..Typ hela våra dagar handlar om mat..När vi ätit frukost börjar vi planera lunchen..efter lunchen middagen...Det sjuka är att vi oftast inte äter så speciellt roligt..(igår körde jag på gröt till både frukost o middag...Natta o hennes boyfriend körde på fläskkotlett..Kom o tänka på "Tillsammans" citatet "Hellre gröt tillsammans än fläskkotlett ensam"...) Men idag ska jag storhandla (yaaay!!) Det blir cykling bort till COOP för där kan jag:
1. Betala med MaPas COOP-kort
2. Har jag en rabattkupong på 100 kr (om man handlar för 500...men det ska jag väl klara?)

Jag är lite sugen på aubergineröra..så det får det nog bli..massa frukt o grönt here I come!

Inte så hemskt

Lite deppigt förra inlägg. Känns lite bättre nu men det har varit några deppiga dar, men det har man ibland. Tack alla söta som hört av sig. Men det går ju upp och ner. Hade en liten shoppingdag igår för att pigga upp mig..åkte först till Myrorna och blev ännu lite deppigare när inget var snyggt/bra och jag insåg att det inte fanns nån annan Myrorna att gå till eftersom allt i den här stan bara finns i EN EN EN...En Myrorna, en Lindex, en Donken EN EN EN ...Gahh blir knäpp..meeen åkte till Röda Korset och hittade 3 kjolar, 1 klänning, 3 böcker och 6 glas..Så kom inte hem tomhänt..Hittade lite grejs på HM också..Särskilt ett fint diadem som jag kan ha när jag inte orkar fixa håret..najs najs...lite twiggy känsla på det..

För att förtydliga lite förra inlägget: Hade en OK kväll först men sen var det lite otrevliga killar som skulle börja jiddra..så därav agget mot otrevliga boråsare..Sen var alla fulla o taggade utom jag som var nykter o otagg..Och alla jag hänger med är långa, smala och blonda..Gud, känner mig som en fucking Quasimodo ibland..Kort och tjock och kort hår...Jag saknar långt och kvinnligt hår ibland..Jag vet inte; det är konstigt eftersom de flesta säger att jag ser bättre ut i det korta håret, men varför stöter ingen på mig? haha guud det där lät helt fel..det är nog bara som jag inbillar mig..men usch..lite depp..

Men nu ska det FAN bli bättre..jag får peppa till..så det ska jag!
Wish me luck

jag vill inte vara här.

jag hatar jävlafuckingkukborås
folk är fula och otrevliga i sin lilla äckliga småstadsbubbla
jag känner mig ful, ovälkommen och oattraktiv
med andra ord
allt är bajs

jag ska ge det ett år..men sen vettefan,..hur ska jag stå ut?


pälsigtvärre



Min "nya" vinterpäls...äntligen...


viva españa

Nu ska jag snart o äta middag med min nya utbytesstudentkompis, Pablo.



Body: Monki
Kjol: DKNY Jeans
Stövlar: 2hand




Man får riktigt päronass i den här kjolen...



Fina örhängen från Shanghai