This is a song

image395

Klänning: BeyondRetro Sthlm
Skor: Shanghai
Väska: 2hand
Blommor: La Paz, Bolivia

(Går)Dagens låt: "This is a song" - The magic Numbers

Calleth you cometh I

Busy gårdag (eller kväll snarare, inte mkt gjordes under dagen) med Picnic i Rålis med några av favvoflickorna:

image388

Oj så snygga vänner man kan ha liksom...

Sen gick vi till:

image389


En annan fin kreation av en annan student som jag dock missade namnet på, men grymt fin:

image392

Sen taxi till premiären för Trädgården där vi träffade pillemariska Anna och melankoliska Björn

image393

Som sen försökte hångla med ett träd...
image394

Vi dansade massor till Håkan, Hot Chip, The Ark och Army of Lovers...Sen vet jag inte riktigt var all tiden tog vägen för snart var klockan nästan 3 och det var dags för hemgång..Träffade på lite blasts from the past också..Alltid skoj (?)..Gick hem över Sankt Eriksbron och det var helt ljust ute (åhh det svenska ljuset!) och sen när jag kommit hem låg en lapp på sängen från mamma som sa att det fanns jordgubbar på balkongen om jag ville ha..Klart man vill! Lite VI-tidningen läsning innan det var dags att nanna..

It doesnt matter if you are black or white or Chanel

image386image387

Byxor: Mammas gamla (InWear)
Tubtopp: HM
Skor: Emmaus 2hand
Väska: Kommer inte ihåg vad hon hette! En ascool tjej som målade på 2hand väskor med samma färg och teknik som man gör på gamla amerikanska bilar..
Halsband: Gjort av frön, köpt på Cuba
Turbanmössa: BeyondRetro (London)

Igår var det bara hemmahäng o sen spinning på Friskis som gällde så la inte direkt ner någon tid på att klä mig snyggt. Men när kvällen började bli sen gjorde jag som jag oftast gör: sätter på radion och provar en massa kläder..Massa roliga kombinationer som jag inte är säker på om jag någonsin kommer använda utanför hemmets väggar..men det är ju så kul att bara...bara..leka! Det här  blev en lite Chanel-inspirerad lek..

Idag blev det lite lek i Paint (det enda redigeringsprogram mamma har på sin dator..och eftersom min har crashat finns det inget annat alternativ..)..inte så superskarpa kanter direkt men ändå rätt coolt :)

And it was all yellow

image383image384

Snyltanvänder toan på mammas jobb...och tvingar henne fota mig..

Linne: Topshop
Kjol: Lippas (antagligen från Myrorna tror jag)
Skor: Shanghai
Glajjer: BeyondRetro sthlm

Gårdagskvällens utgång blev riktigt najs och det var trevligt att träffa Mariellas roliga utbytesstudentkompisar. Utbytesstudenterna på olika skolor är ofta lite småmobbade, vilket är helt fel eftersom de oftast är de roligaste! (Förutom sura fransktjejer som är cranky cranky)..Tyvärr gick min klänning sönder, det ena axelandet gick av, så min plan att köra samma outfit idag gick i stöpet..Men vad hittar man inte på sin syrras klädställning då? MITT linne..o kombinerat med en väldigt kul och gul (rhyming away) kjol o lite heta sneakers så blev det riktigt najsbajs..Fick dock skippa den lilla lila jackan eftersom jag med den på mest såg ut som en lite mer stylish påskkärring...eller påskägg..eller nått påskigt iaf..Och det verkar ha funkat för jag har fan haft en riktig snyggdag idag; jag älskar snyggdagar! Först så visslade en kille efter mig i Uppsala, sen sa nån amerikansk turist "Beautiful" efter mig på Vasagatan  och sen sa en byggnadsgubbe "Nämen Goddag!" vid Torsgatan..haha det sjuka är att när killar gjorde sånt i sydamerika blev vi bara äcklade och tyckte det var sjukt jobbigt, för det var konstant, hela tiden och på ett sluskigt sätt..Här i Stockholm händer det inte ofta så det känns mer trevligt och uppskattat..Ähh ni vet vad jag menar!!
 Måste bara nämna min heta matchning sen efter min Coop shopping när Cooppåsen, kjolen och min Brämhults juice matchade riktigt hett gult..snajdigt värre säger jag bara ;)

Har förövrigt hittat ett jobb som jag verkligen verkligen verkligen vill ha..måaste bara skriva en killerapplication ikväll/imorrn..Jag vore perfekt för det här jobbet, frågan är bara hur jag ska få fram det kort, koncist och bra i CVet..

Dagens låt: Yellow med Coldplay

Uptown girl!

Ännu en dag in the life of the woman that has nothing to do in her life but  to see other people...Efter lite mer jobbångest åkte man alltsa upp till the Uptown, i Sverige även kallat Uppsala för att hälsa pa diverse vänner och bekanta. Glass med Marie vid ån, snyltanvändning av Lippas dator och ikväll blire ferre med Mariella och hennes (förhoppningsvis) snygga franska utbytesstudentkompisar..Bonjour! Je´m appele (eller nått sånt) Nicolina...Språkkunskaperna ska vässas till fullo ikväll om man ska få ragg, haha.. Outfit som får duga både dag, kväll och natt och imorrn, man är ju inte bortskämd va!

image381
image382

Försökte matcha BHn med den lilla jackan..blev lite varmt med jackan ibland dock, så då åkte den av och BHn fick klara sig själv..hårt öde..

Jacka: Beyond Retro, London
Klänning: Forever21
BH: HM (eller Lindex)
Paljettgympaskor: Shanghai

I dont care if you're skinny or fat, or what kind of glasses you wear...

...cause the way you breath down the side of my neck makes me feel just like a millionaire!

Tjooo!
Lite ångestdag idag med. Ångesten handlar om om jag vill åka till London nu i sommar o jobba eller stanna i Stockholm...Har ju rest en hel del senaste åren och det vore kanske skönt/kul/men ändå tråkigt.. att vara hemma lite innan jag flyttar till Borås i höst (Läsa till textilekonom)...Och träffa Hanna som kommer hem från LA och Anna som jag har saknat massor o som har varit i Indien ...Och Lippa, Mamma, Pappa, Jossan, Fia (även om du bara e på Gotland iaf), Marie, Amanda, Mariella, alla! Det har ju varit ett bra tag sen... Men å andra sidan måste jag isf hitta ett jobb i Sthlm (orka fixa med CVn IGEN) och jag vet ju att London är najs, särskilt festandet...Men som det är just nu blir det nog Sthlm iaf..Så dags för jobbsökandet..Yaayy..my favorite thing..Not..

Annars blev det en trevlig dag med lunch med Lippa (Abyssinia vid Odenplan, asgod etiopisk mat), supersnabbfika med Jossan på Söder och sen lite Rosé med las chicas på Lisapåtorget..Duktigt, bara Västermalm som inte förärades ett besök idag..Känner sig dock lite som lyxhustru när allt man gör är att fika och luncha..Men som sagt, det måste ändras snarast möjligt...

image380


Jacka: Uppsydd i Shanghai
Jeans: HM
Topp: Reiss
Skor: Nike eller nått
Glajjer: Myrorna Tomtebogatan
Väska: 2hand i Buenos Aires

Och såklart en superhet hjälm från Coop Forum i Bromma..Safe is sexy!


Dagens låt: Candy Kane - Ceasars (palace)


Here comes the sun

image379

Liten jacka: Myrorna i Norrköping
Stickad klänning: Stray Boys  (utförsäljning i Vikingagatsbacken nu om ni är intresserade!)
Tajts: HM (många går barbenta men för mig, efter Costa o Cuba, känns det fortfarande lite i kallaste laget)
Sandaler: nån affär i San José, CR
Väska: Myrorna i Eskilstuna
Solglajjor: Myrorna Tomtebogatan

Fika med päronen och syrran + hennes pojkvän i Vasaparken...Mer färg åt stockholmarna säger jag bara! Lite mkt tråkigt färgval när det kommer till kläder..Efter ett bra tag utomlands får jag dock berömma stockholmarna som klär sig otroligt bra..Särskilt svenska killar har grymt bra smak, om än lite FÖR brydda om sitt utseende ibland ("rör inte håret!!") Tråkigt är dock att samtidigt som det ser bra ut, ser det ofta lika ut. Särskilt tjejer klär sig verkligen likadant, och om en trend slår så kör alla på den. Som blommig 2handliknande (dock oftast inköpt på HM för 10 ggr priset) kjol, högmidjad med skärp..Till detta ett enkelt linne..Fint, ja visst, men lite tråkigt när man bara på Mellqvists cafe på Rörstrandsgatan kan räkna 4 st more or less exakt likadana outfits..

Clamour for Glamour

image378

Har ju varit bortrest en hel del under det senaste året och därför missat alla de networkingeventsen som anordnats för och av modebloggerskor, framförallt, i Stockholm.  Nu har jag chansen att få turen att besöka en av dessa tillställningar som den här gången anordnas av
Amanda och Therese . Vore ju riktigt trevligt med en riktigt uppklädd kväll (my favourite, kanske 2hand paljett/pärlklänningen från Buenos Aires skulle kunna få komma till användning?) efter 3 månader av backpacking, samma kläder varje dag, mjukisshorts och urtvättade linnen...Lycka till mig själv! :)

You´re the catalyst that makes things faster

Schlagerkväll med massa mat o gäster...Lippas pojkvän Erik fick ställa upp som fotograf och jag körde lite sexy poses...grr...

image377

Linne: 2hand från Buenos Aires
Chinos: French Connection
Pumps: 2hand, Little shop of Fashion
Tygblommor säkerhetsnålspåsatta på linnet: Gatustånd i La Paz (Bolivia)

Im coming home (eller har redan kommit home)

Tjo igen!
I förrgår kom jag och Therese hem igen efter lång hemflygning från Cuba med lite mellanlandning i Paris (hata mellanlandningar...5 h att göra nada på eftersom man 1. Bara vill hem 2. Är pank efter resan 3. Om man nu vill köpa nått är allt löjligt dyrt..Iaf.. Kom hem lite brunare, med massa upplevelser och souvenirer (haha) i bagaget!
Igåkväll var det då dags för lite fest/reunion, alltid najs att träffa alla knäppon igen (förutom extra knäppot Johannes som drog undan en matta jag stod på så jag drattade i golvet o slog i rumpan..ajajaj)

image375

Topp: Reiss
Tajts: HM
Skor: Myrorna
Halsband: Mäda (argentinskt märke, köpt i deras butik i Palermo Soho i Buenos Aires)


image376

Efter lite dansande blev det skobyte...

Kappa: Laura Ashley (mammas)
Väska: Myrorna
Skor: Nån billigt HM liknande i Buenos Aires