Hejdå!

För ett tag!
Nu åker jag o Therese till sydamerika i 3 månader, så kommer tillbaka i slutet av maj. Brasilien, Argentina, Bolivia, Peru, Ecuador, Costa Rica och Cuba ska besökas och det blir förhoppningsvis underbart (om inte annat kommer man tillbaka lite brunare!)

Så, kommer antagligen inte uppdatera här så mkt (inte för att det kommer vara mkt fashionstatements att uppvisa..det lär mer bli fula gympaskor, volangkjol á 00 och bikinitopp) men kommer antagligen lägga upp bilder på t ex Facebook så om ni vill får ni gärna adda mig där (NicisPicis) och skriva lite på Resedagboken (NicisPicis där med).

Annars så ses vi i maj!

Pusspuss //Nicolina


image374   

Ett hejdå manifesterat genom en sista pose.. ;)


Som tur var...

...var Rodebjer klänningen hemsk i verkligheten! Inte svart och naturvit som jag trott utan vitvit och marinblå...o fula blåa sömmar på det vita..inte alls bra där Carin..Jaja, men då har jag sparat 1395 kr iaf...





Purple Haze

image372
image373

Fin lila klänning från Reiss blir extra fin med guldiga detaljer såsom skärp, 2hand, och glitterpumps, Saint Tropez.

I do like them ruffles...



Som sagt; om inte min överlevnad hänger på det...

så får jag inte köpa nått...Sparasparaspara = ibland ganska tråkigt.
Det jag verkligen vill ha just nu (som jag verkligen inte behöver om jag ska o backpacka i 3 mån..) är:
Skorna från Gudrun:

image371

Den sjuuukt snygga svart-vita klänning från Rodebjer:
(hittar ingen bild så ni får en länk..)
http://www.rodebjer.com/collection/index.asp

Och sist men inte minst..
Någon slags fodralaktig klänning typ a lá American Apparel eller Monki. Rent principiellt så är jag lite emot mig själv eftersom jag inte brukar gilla överhypade saker (se: vilken modeblogg som helst ungefär) men jag saknar något att ha under alla för korta klänningar/tröjor/tshirtar..Nått att bara kunna slänga en kofta över, ta ett halsband till och ett par stövlar..

Meeeen..jag behöver ju som sagt inget av de här sakerna för att Ö-V-E-R-L-E-V-A

Tråkigt nog.

Dancing with myself

Igår gick jag på bio med mig själv. Det var nog första gången jag gjorde det. Det var rätt trevligt. Kommer definitvt omgöras. Såg "Försoning" (eller så här är det; jag köpte boken i England o tänkte att jag skulle läsa den istället för att se filmen men den är ju så SEEEEEG så jag bestämde mig för att se filmen och se om det vore värt att fortsätta boken..har inte riktigt bestämt mig än..) och i en scen har Kiera Knightley på sig en helt underbar klänning...Den är grön (åhh! grönt är fint!!), djupt urringad i ryggen (yaay!) och, såklart, det är 30-talssnitt på den (me do like 30talsmode..)..
Lite smakprov:

image367image368image369

Lyckas jag sy nått liknande i sommar?

Sy nytt i tyger från IKEA

Jag tycker det är kul att sy. Men jag tycker alltid det känns lite trist när man får betala en massa pengar för, för att vara ärlig, skittråkiga tyger med skittråkiga mönster i vanliga tygaffärer. Back in the days när det fortfarande var vanligt att man sydde sina egna kläder och det fanns en eftefrågan på coola och mönstriga tyger så producerades de. Det är därför man kan hitta så najsiga tyger på second hand. Idag är det mesta som finns i en vanlig tygaffär detta:
- Bomullsväv: enfärgad alternativt småblommig.
-Ful fuskpäls i neonfärger
- "Barntyger" med bilar och sömniga små djur.
-Diverse kostymtyger (dvs ull, eller tjockare bomullskvaliteer) i de spännande färgerna marinblått, svart, grått, svartgrått, gråmelange, svart med struktur och, nämnde jag svart?

Tacka då vårt svenska under IKEA, som varje säsong är duktiga på att producera spännande mönster och varierande färgskalor. De är väl egentligen tänkta för inredning men jag ser absolut inget problem med att sy kläder i dem heller. (Får ta o ladda upp bilder på mina "IKEA" kläder imorrn..)
De här tygerna är det senaste tillskottet:
image362
"FIALENA" 49.00 /m     
image363
           Söt kjol? Kort och vippig...
image364
Klänning? Hmm..vilken modell dock.. 

image366             
Röstar nog för en kjol här med...

Ser inte så vida ut...

men det är de...tror jag...

image361

Välkommen till mitt kaos! Ni ser bl a:
- Taklampa som ska sättas upp snart hoppas jag
- Ny fin (men kaosartad) sjalupphängningsgrejs från IKEA
- Kinesiska nyårsdekorationer från förra året
- Golfklubbor jag inte använt på kanske 4 år (?)
- Mammasfarmors päls och en Pucciinpirerad klänning (som jag aldrig använt) på en provdocka



Jag har på mig:
Jeans: HM
Linne: Reiss
Halsband: Mormors gamla




Ps. Jag gillar verkligen Säkert!'s "Sanningsdan"..och "Och jag grät mig till sömns efter alla dar"..Och Scouting for Girls "She's so lovely", Laakso "Dropout" Amy Winehouse "My tears dry on their own", The Killers "When we were young"...vill e bara säga det ;)

Bröllop

image358

Om man nu ska gifta sig borde man göra det i sin balklänning, med en tofs runt handleden, mammas glajjer och mammas liljekonvaljkrans från hennes första bröllop...

image359

Drömsk...

image360

Efterfest hos mig!

Lyxhippie på heltid

image356

image357

Fortsätter på 70talstemat (de här glajjerna funkar ju med allt!) men kör en mer sofistikerad look (tyvärr glipar tröjan o byxorna..dont like..). Gillar verkligen scarfen...

Scarf: Mormors gamla
Glajjer och halsband: Mammas gamla
Tröja: Twilfit
Byxor: HM (från mina "bigger days", sitter härligt fel pösigt, dvs "sitter åt" där jag är som störst = höfterna, och gör inget för asset)

Upp till kamp! goes Carribean

Om man nu kombinerar min nyfunna "Upp till Kamp" inspiration med det "stora" i mitt liv just nu; den kommande sydamerikaresan så blir resultatet såhär:

image355

Klänning: Nån fjortis (ursäkta det politisktinkorrekta uttrycket haha)affär i Malaga
Blomstergirland: USA och Lippa tror jag..
Glasögon: Mammas old ones

Upp till kamp!

image354

Efter att bara hunnit se det första avsnittet av SVTs "Upp till Kamp", har jag nu sett alla avsnitten. När jag sen hittade mammas gamla glajjer kände jag mig på riktigt 70talshumör!

Gudrun e faktiskt skön!

Ganska länge har jag använt "Du är så Gudrun Sjödenig" nästan som ett skällsord. Eller det har ju inte riktigt varit ett skällsord för mig, men för en del (min mamma) som kallats detta. För de flesta (läs: mig) innebär att vara "Gudrun Sjödenig" att gå i storskjortor med matchande vida byxor, i en bomulls/linblandning. Att ha randiga eller blommiga tunikor. Foträta sandaler. Och såklart, de obligatoriska träbroscherna (ni vet de där i form av t ex en tulpan). MEN, idag, när vi fick nya Gudrun katalogen i brevlådan hittade jag faktiskt en hel del sköna grejer. För det första är ju stylingen otrolig, användadet av färg och lager-på-lager tekniken de lyckats med är underbar. Stylisterna lyckas få riktiga "granny" kläder att se otroligt coola och moderna ut, och det är verkligen vill ha vill ha vill ha feeling på många sidor. Problemet är dock att jag troligen inte skulle lyckas styla det lika bra och att jag bara skulle se "Gudrun Sjödenig" (se förutfattade meningar uppe...) ut..

Inspiration:
image349

Outfiten är väl inte direkt något jag skulle ha på mig, men färgerna, färgerna FÄRGERNA!
Gult gult, grönt och sen hennes underbara röda hår...

image350

Grymt fint mönster på blusen, + för snygg sminkning på modellen..

image351

Jag gillar scarfen runt håret (känns väldigt sommar 07..och 08..hehe)..fäller en liten tår för mitt ickeexisterande långa hår..

image352

Underbara underbara underbara skor som jag SKA ha i sommar...kostar 1095 kr men det får jag väl skrapa ihop..Vilken färg dock? Antingen svart eller kamel..hmm...

image353

Najsiga "randiga" (tunnare o sen grövre partier) leggings..som jag också gillar...





Alla bilder och priser är tagna från
www.gudrunsjoden.se

Andy Warhol-utställning på Moderna

Lite efter med den här outfiten, för den var nämligen förra onsdagens, som fick tjänstgöra när jag med föräldrar var på "förhandsvisningen" av den nya Andy Warhol-utställningen. Paranteserna (dvs föräldrarna) hade ju insett att deras (outnyttjade) "Modernas vänner" medlemskap snart skulle gå ut, så varför inte passa på att gå på lite konstutställning med free wine? Tjänstgöra som fotostudio fick en, icke nämnd vid namn, spansk klädkedjas provrum...

image348

Blus och Leggings: Primark
Långt linne: Filippa K (mammas)
Skärp: Fått av Mariella, som hade hittat det i en påse på gatan i Paris
Stövlar: 2nd hand, från the shoppingmecka - the city of Hull (not..)

Proud to be a plank(a)!

Det är krångligt det här med skönhetsideal. Det känns ju så uttjatat att man bara inte orkar läsa ÄNNU en artikel om varför HM's julkampanj orsakar ätstörningar bland unga tjejer. Samtidigt är det fortfarande sant och aktuellt och man måste orka.

Det tråkiga för mig är när det blir en sån antirörelse, t ex mot smala, platta modeller, att det blir fult att vara smal. Då har ju motsidan, som förut var den "utsatta", stigmatiserat den andra sidan. Och vem har rätt att göra det?

Personligen är jag ju inte direkt pinnsmal men har för det inga stora bröst. Jag hatar att höra "Åh hon är så kvinnlig och kurvig" som om jag, pga mina icke-kurvor, skulle vara mindre kvinnlig. Och när man säger "Ojojoj så smal hon är, hon har ju inga bröst kvar ens!". Som att det hemska med hennes smalhet är att hon förlorat sina bröst = sina kurvor = sin kvinnlighet. Men vem vet, hon kanske inte hade haft några bröst även om hon vägt 20 kg mer.

Jag tycker inte (enbart) att det är smalheten bland modellerna som är problemet inom modeindustrin, även fast jag såklart förstår att när modeller faller ner döda på catwalken pga sin undernäring så är något fel, utan bristen på variation. Inom en kollektion finns det ju vissa plagg som sitter bättre på en rakare kroppstyp, precis som det finns de som sitter bättre på en mer kurvig. Om man visade en mer brett spektrum av kroppstyper bland modellerna skulle man inte bara blidka "motståndarna" och nå ut till en helt ny kundgrupp utan samtidigt behålla original kundgruppen.  

Problemet för mig är väl att jag från sidan är platt, medan framifrån (relativt) kurvig. Varken eller, eller både ock så att säga. Men varför skriver jag problem, för det är ju verkligen inget problem. Jag har ass och kan samtidigt ha riktigt urringat utan att det ser vulgärt ut. Behöver inte få ont i ryggen. Behöver inte ha dubbla sport BHar varje gång jag ska göra minsta fysiska övning...So jag är fan proud to be a planka. Och proud to have glasögon. För det är på något sätt mina imperfektioner som gör mig till mig och jag är fan perfekt, bara så ni vet! :D

Löftet

Nu, och två veckor framåt, får jag inte köpa något som inte är direkt kopplat till min överlevnad eller stundande resan. Därmed basta.

Saving is king (and queen..)

Retro, Ohlssons, Stures & 2:35:1

Det blev en busy utekväll i fredags som började hemma hos mig, fortsatte vid Odenplan, Stureplan och avslutades på Berns 5-klubb. Så det var jag, Jossan och Erin, en kompis från London, som var här på besök vilket gjorde det ännu lite roligare (även om Sofia dumpade oss för att spendera kvällen med *no names mentioned*...haha).
Även om kvällen var mkt trevlig och det dansades på glatt så blev jag (än en gång) påmind om vilka friheter människor, framförallt killar, tar sig att kommentera en när de fått lite alkohol i kroppen. För precis när vi kommit in på Retro ställer en kille sig upp och skriker "Grynet!" efter mig. Inte för jag har något emot Grynet direkt, utan hon är ju skön, men samtidigt; vad ger honom rätten att skrika det efter mig bara för jag har något rosa på mig? Jag skriker inte "Åhh den tråkiga statisten i Tre Kronor!" efter honom trots att han mycket väl skulle kunna passera för en sådan. Under kvällen fortsätter kommentarerna med ett "Du var ju verkligen retro på Retro" i toalettkön, ett "Peace!" på Ohlssons och jag vet inte vad. Visst, det kanske bara är att tacka o ta emot, det kanske är inviter bara att killar är oförmögna att göra det på ett bra sätt (typ vad fin/cool du ser ut istället för ett ölstint "Eyy fan va du va rosa")..
Men men slut på klaget, när vi väl kom till Stures verkade de ha växt till sig lite och lärt sig ragga på ett normalt sätt, haha, so slutet gott allt gott!

image347

Hårband: hemmaihopfixat
Jacka: 2hand
Tubtopp: HM
Baggyjeans (intagna vid smalbenen med säkerhetsnålar): Cheap MOndays herr
Skor: 2hand (Myrorna)
Broscher: Covent Garden
Glitterögonskugga: Never Too Busy To Be Beautiful (därför ögat ser lite cp ut)