Jenny dont be hasty!

London imorrn! Gaaaahh! Packa är ju verkligen inte min starka sida, eller jo det brukar väl gå helt ok till slut men brukar packa alldeles för mkt..Är typ 10 klänningar, 2 shorts, 1 kjol o lite toppar för mkt för 6 dar? Neeeeej...haha eller? Och kan man egentligen försvara att man tar med sig 4 handväskor? hmm..hur ska det här gå??


Paolo Nutini- Jenny dont be hasty








Dancedancedance

Jobb idag igen..Lite jobbigt..jaa, de orden lär ju vara relaterade :P Man vill ju bara vara ute i solen, inte stå inne i en affär i en galleria en dag som denna! Som tur är åker vi ju till London på fredag! JAAAAAAAAA! Semester! Ska bli sjukt kul att träffa alla igen..världens utgång på fredagkväll..och alla andra kvällar också, moahaha.. 



Linne: HM
Byxor: Fynd från Norrköping, 10 kr kostade dom, me gusta los rutor!
Skor: Myrorna
Halsband: Reiss och TjallaMalla



Dagens låt får bli Lykke Li  med "Dance dance dance", inte för att jag gillar den speciellt, mer för att baren utanför vår affär i Sturegallerian spelade den om och om igen idag. Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag gillar Lykke Li..Hmm..lite småskumma låtar..men..jag får väl ta o lyssna lite mer och se vad jag kommer fram till!

Åhh vilken härlig dag!

Åhh vilken härlig dag!
Upp i ottan för att ta pendeln till Huddinge och Sandra o hennes cab, men sen bar det av till underbara Norrköping på heldagsutflykt, med Mmmbop, Ted Gärdestad, The Killers, James Morrison och Supremes i högtalarna.

Klänning: Myrorna Skärholmen (första gången jag använder den! har haft den i år och dar..men den är sjukt tajt i midjan, fick ha den uppknäppt under bilresan...men fin och plisserad..)
Skor: Myrorna Eskilstuna
Solglajjer: Myrorna Tomtebogatan
Kofta: Hm


Vi begav oss först till Bra och Begagnat men det var semesterstängt (sätt sånt på hemsidan!!!) så då blev det Hela Människan istället som som tur var öppet.

Där hittade Sandra ett roligt vikingasaltkar!

 

Får det lov att vara lite peppar?



De hade en trevlig rea på den affären också; alla kläder kostade 10 kr! Så jag fick med mig ett par svarta shorts, 1 par rutiga brallor och en kjolklänning (se kvällens outift). Plockade även på mig en stor svart skål, 3 små skålar och 1 tallrik..Bilder får komma senare för sakerna är fortfarande hemma hos Sandra.

Sen bar det av till Myrorna!



Där kan man bli 80tals powerkvinna!



Eller grekisk gudinna... (köptes)



En tjusig 60tals pingla med matchande klänning, skärp och bolero! (köptes)
 


Man kan låtsas att man är engelsk överklass och ska på Royal Ascott i rolig hatt!


Efter ha kollat på Sandras framtida studentboende blev det hemfärd och matlagning hemma hos Sandra med hennes polare Olga. Vi lagade tacos..mmm..haha.. Sen när vi skulle in till stan, till trädgårn så tuppjuckade bussen som skulle ta oss till Stuvsta station så vi missade den pendeln och fick hänga på stationen en halvtimme..Då kan man passa på att ta outfitbilder!



Klänning: Hela Människan 2hand i Norrköping, 10 kr
Väska: 2hand ´Buenos Aires
Skor: Myrorna Eskilstuna
Örhängen: Sandras



Olga körde på:
Jacka: HM
Kjol: Indiska
Sjal: Dagmar
Väska: Jaktväska, gjord för att hålla hylsorna, släktarv
Skärp: Hela Människan 2hand (Sandras)
Halsband/Klocka: Sandras mammas sjuktsköterskeklocka




Sandra var underbar i:
Klänning/kjol:  Hela Människan 2hand (10 kr den med!)
Skärp: 2hand
Väska: Myrorna Norrköping
Hårband: Glitter



Finaste!


Ted Gärdestad "Oh vilken härlig dag"
The Killers "Mr Brightside" (allsång/skrik i bilen!!!)




Cannonball

Några fler bilder på frillan..Jag tror jag gillar det lite mer såhär; lite mer edgy liksom, inte lika mjukt..men man får väl prova sig fram antar jag...



Och imorrn ska jag o Sandra på roadtrip till Norrköping!! Jaaa! Har skrivit ut kartor o adresser från gulasidorna till Myrorna, Kupan, Bra & Begagnat och Hela Människan 2hand..så taggad! Förhoppningsvis lite fynd att visa sen imorrnkväll..Sen ska vi ju kolla lite på stan också eftersom Sandra ska flytta dit o börja plugga (haha det egentliga orsaken till resan..) Håll tummarna för att det blir lite sol!



Damien Rice- "Cannonball"  (Finfin text: "still a little bit of your taste in my mouth" " Still a little bit of ur face i havent kissed" lite cheese men ändå!)


Violet hill

Så var det klippt igen!
Med lite inspiration av denna dam:



Så blev det såhär:



Klänning: Täby backluckeloppis
Skor: Myrorna

Fortfarande grymt ovant.. Både gillar och gillar inte..Såhär kort har jag nog inte haft sen Gud vet när..men kul och spännande. Enligt mig kan man ju inte bara gå omkring o se likadan ut hela livet. Man måste prova på lite och VÅGA..och hår växer ju ut! Nu har jag provat en kort frisyr och kan sen med gott samvete spara ut igen om jag då känner för det..

Men trots mina uppmuntrande ord till mig själv kan jag inte låta bli att sakna det lite..lite..
Vad tycker ni?

Coldplay- "Violet Hill"

First class riot



Topp: Reiss (älska ärmarna!)
Kjol: Reiss
Pumps: Myrorna Eskilstuna

Utgång på Trädgårn igår igen! Sjuuuuukt (ursäkta överanvändandet av "u") kul! Yaay! Älskar lyckade utekvällar! Tyvärr är det så för mig att jag typ inte kommer ihåg så mkt av bra utekvällar, allt bara flyter ihop till en hög av rolighet. Pratade igenom kvällen med Marie nu ikväll och inser att jag måste varit fullare än jag trodde för det är mkt jag inte alls har nått minne av...Men kul var det iaf! Massa blasts from the past: Var där med en kille som jag lärde känna genom en kompis pojkvän i 2an gymnasiet, träffade syrrans gamla högstadiekompisar sen träffade jag några gamla dagispolers vid korvkiosken på väg hem. Älskar sånt!
Efter promenad hem (busstreeejk..) och insomning runt 3-4, uppvakning vid 8.30 o sen jobb hela dagen (lite skakis..) så sitter jag här nu och ska strax lägga mig..Åhh jag älskar roliga utekvällar! (om ni missat det..)

You give me something

Qualitytimedag idag med pappa. Lunch (kebab haha), McDonaldsglass (classy..) och museibesök. Ville gå på en utställning om kulturrevolutionen i Kina som vi hade för oss skulle vara på Östasiatiska av naturliga anledningar, men när vi kom dit visade det sig att den var ¨på Etnografiska istället, så det var bara att cykla vidare, men vad gjorde det i den härliga solen! Hade gärna gått in och kikat på den kinesiska trädgården på Östasiatiska också, men sen en viss "allians" fick makten i Stockholm har det uppskattade gratis inträdet på museum tagits bort. Så betala 80 kr för att kolla 5 min och sen åka och betala 80 kr till på nästa museum kändes inte så speciellt motiverat. Museumena (hur böjer man det i bestämd plural?) är lite smarta iaf, då ett inträde för ungdom kostar 80kr, kostar ett årsmedlemskap 100 kr, så köpte det och får hoppas jag går till Medelhavs/Etnografiska/Östasiatiska några fler gånger kommande år iaf.

Var en ganska liten utställning om ett annars väldigt "stort" och intressant begrepp. Att det under 10 år (1966-1976)  i Kina skedde kontinuerlig förstörelse av ovärderliga kulturskatter; att människor mördades och tvångsförflyttades; en hel generation blev utan utbildning; att intellektuella och "suspekta" tvingades till självkritik och misshandel, samtidigt som Kina i Sverige och Europa hyllades och glorifierades av ungdomskulturen och 68-rörelsen är en av var tids paradoxer. Att ett land som då kämpade förtvilat mot allt som hade med kapitalism, materialism, egoism och individualism idag är ett av de mest kapitalistiska länderna i världen är sorgligt. Inte för själva kapitalismens skull utan för att alla de människor som fick lida under Maos styre och kulturrevolutionen, egentligen led helt  i "onödan". Är ni historiskt intresserade är den väl värd att se, men kan vara värt att veta lite om händelserna eftersom bakgrund och historisk fakta inte är så välpresenterad (utställningen består mest av foton tagna av en 20årig fransk ambassadarbeterska).  

Hade iaf min finfina nya klänning från Marimekko för HM på mig..Var lite tricky att cykla i för kanten därnere är rätt tajt och verkligen inte stretchig..Jag hörde ett "ratsch" när jag satte mig på cykeln här hemmavid men sen kunde jag inte upptäcka några hål så hoppas det inte blev nått som syns..


Skön och vid

Men snygg även med ett skärp i midjan

Jättevid!

Klänning: HM
Skor: Täby loppmarknad (15kr!)
Väska: 2hand o sen målad (dock inte av mig)


James Morrison- "You give me something"

Solnedgångar...

Har inte postat så mycket bilder om min sydamerikaresa. Eftersom det oftast inte direkt var några fashionstatements så tänkte jag börja med att dela med mig av lite vackra solnedgångar istället...



Underbara Rio de Janeiro, Brasilien...




Utanför Ilha Grande, Brasilien




En liten bolviansk by mitt i saltöken...



La Paz by night (Bolivia)



Utsikt över Amazonas från flodbåten, Peru






Två underbara solnedgångar i djungeln i Peru..Bland det vackraste jag någonsin sett...


Solen går ner över tegelhustak på Cuba...

Come to me



Blåttärflott!

Klänning: Uppsydd i Shanghai
Skärp: Fått från Mariella
Skor: Myrorna

Jag tycker de här skorna är hemskt snajdiga! Färgen, mockadetaljen och rosetterna..rätt lagom klack också..Det enda jobbiga är att de är lite smala så mina små lilltåar gör ont efter ett tag..går sånt att lästa ut hos skomakarn? Någon som vet?

puss

Har förresten köpt en superfin klänning från Marimekko för HM för 100 kr för någon dag sen. Köper ju nästan aldrig nått på kedjorna längre (orkar knappt gå in; finns så mkt o stökigt är det) men det här mönstret gick inte att motstå..Fick den så billigt också för att den hade en fläck (som jag nu nästan fått bort)..sen när jag hade på mig den igår kväll föll fållen ned också,,thats HM for ya liksom..Men 100 kr..Jag hade inte fått bara tyget för den summan...Får försöka fota lite imorrn!

Koop - "Come to me"

Isnt she lovely?




Klänning: Mormors gamla
Skor: Täby Loppis
Galgar: Gratis från jobbet, nu f-n ska det bli enhetligt o snyggt i garderoben!



Finfin syrra i:
Kjol: Myrorna
Linne: Prag
Skor: 2hand

Jobb jobb jobb o sen restaurangbesök där nån spelade piano utanför. Blev en del Stevie, som förövrigt spelas en hel del på jobbet eftersom vi inte har speciellt många skivor..alls..Men iaf, "Isnt she lovely" är en fin sång!
Bokat biljetter till London också! YAAAYY!

Stevie Wonder med "Isnt she lovely"

Readmymind

Hmm, jag ska nog sluta vara en modeblogg (om jag nu någonsin kvalificerat som det) och bli en sakblogg istället. Jag har hemskt mycket saker. Med saker menar jag allt från skor, väskor, lampor, skålar, örhängen, ramar, böcker, skivor, halsband, klänningar osv osv osv..Mitt rum kan beskrivas med ord som prylrum, stökrum, soptipp eller "inspirerande" (Tack Hanna!). En väns vän sa när hon kom in i det "Oj va stökigt du har..." Blev väl lite stött men ändå, hade det inte varit stökigt hade det inte varit jag. Nicolinas rum  och Nicolinas eftersträvan för stilrenhet och tomma ytor kämpar en neverending strid mot varandra där Rummet och dess stökighet (tyvärr) alltid går vinnande ut striden. Det går liksom inte att ha det städat mer än 1 dag.. Ibland tycker jag det är jobbigt. Speciellt efter sydamerikaresan kände jag bara att herregud vad mycket skit jag har, vad mycket kläder jag inte använder och så mycket saker saker saker! Men sen..varje gång jag går på loppis eller till myrorna eller varsomhelst så följer alltid något med hem..Jag tror lösningen bara finns i att bo nånstans större; så allt sprids ut lite mer..
Jag är som en fågel och samlar till mitt framtida bo heltenkelt!

Nu ska jag nog sova. Trött som vanligt.

Är förresten glad; fick med mig en massa ENHETLIGA galgar från jobbet..Kanske man kan få det att se liiiiite mindre stökigt ut på klädstången/klädkammarn...

Killers "Read my mind"