Portobello Road, Notting Hill

image260image261image263
image262

Linne: NY
Kofta: HM
Hatt: Gammal, fran nagot hattmakeri
Kjol: NY
Stumpbyxor: HM
Knastrumpor: Indiska
Stovlar: 2nd Hand San Fran
Parlor: Shanghai och mormors
Vaska: Loppis

image264

Blev stoppade och fotade 2 ganger pa stan idag. Bada ganger var det modestudenter som ville ha med oss i nagot projekt de holl pa med. Kul! Vore ju kul om t ex facehunter kom fram o sa samma sak ocksa haha ;)

Primark loooove!

Idag var bade jag o Therese lediga vilket innebar en liten trevlig tripp till Primark-land (kaos kaos) och saklart lite shopping dar. Vi hittade bada varsitt plagg i samma tyg, men olika modeller. Saklart foljde lite annat junk med ocksa...Saklart som sagt...

image259

En klanning till Therese...(som jag tanker lana...)

image258

En blus till Desperate Houswifen Nicolina...

10 respektive 8 pund var ju inte fy skam...

Juste...

Som ni antagligen ser pa bilderna ar haret kvar pa huvudet... Men jag maste erkanna att jag ar j*vligt sugen pa att klippa av det...

En jobboutfit

image256

image257

Viktor & Rolf for HM klanningen fran forra hosten uppskattades i London! Fick manga komplimanger for den och flera sa att de gillade fargen: vilket jag ocksa gor; en harlig hallonrosa helt enkelt!

Dags for date och fest!

Date med Geordie (aka the stoned guy haha) for mig ikvall (jobb tidigt imorrn) men fest for de andra. image253

Lite suddig bild pa mig i:
Svarta jeans: HM
Chiffongtopp: Shanghai
Stovlar: 2nd hand i San Francisco

image254

Vackra fior i fina outfits!

image255

Lite av en dagens och snapshot i koket

En dagens fran igar. Lite svart det har med att kla sig ratt till jobbet tycker jag. Pa nagot satt personligt men samtidigt stamma in pa Reiss "profil".. Kanns ju ocksa ratt begransad av att man bara har med sig en brakdel av sin egentliga garderob hit.. Sa det blev nagot slags kostymigt upphottat ned inbakad flata runt haret och langt orhange i ena orat.

image251

Lite smaskum min kanske..

image250

Graa "jeans": Monki
Vit tshirt: Etam
Skjorta: Uppsydd i Shanghai
Frackvast: 2nd hand
Langt orhange: Little shop of fashion

Sagt ar sagt, gjort ar gjort och klippt ar klippt!

image247image248image249

Alice Temperley for Target

Target har ju haft en hel del olika gastdesigners de senaste aren, och igar nar jag gick till jobbet vid Oxford Street rakade jag snubbla over lanseringen av den senaste; Alice Temperley. For er som inte vet ar Alice Temperley den brittiska designern som forser dittos overklass med exklusiva och valarbetade outfits. Jag alskar sarskilt hennes klanningar som brukar vara en drom med massor med spets och parlor.
Target kollketionen verkade inte vara speciellt likt det romantiska jag brukar forknippa med Alice men en del coola hogmidjade byxor och sota blusar verkar finnas.

image246

fuckfuckelifuckfuck

hata internetcafeer! nu har jag forsokt ladda upp bilder o grejs i en timme! och varje gang jag tror det fungerar sa cpar hela datorn upp sig och jag far borja om..nu hinne rjag inte..bajs! far se om det kan fixa sig senar eller imorrn

Pa promenad genom Hyde Park!

image243

'cause Im a poser yes I am, Yes I am, huh! Yes I am, ah! haha

image244

Linne: WalMart
Jeans: HM
Vaska: Myrorna Sumpan
Solglasogon: Beyond Retro

Jobb och bostad ar kirrat!

Imorrn flyttar vi bade in i var lagenhet precis vid Lancaster Gate + att jag borjar mitt nya jobb pa Reiss. Bostad har varit lite knepigt att fixa eftersom vi bara ska vara har till nyar, jobb desto lattare. Vi har bara gatt runt och delat ut CVn i affarer i stan och alla har fatt minst 3 intervjuer var, vilket nu har lett till att alla har jobb. Najsnajs!
Jag ska jobba pa Reiss, en lite dyrare affar med snygga klader, trevlig personal och helt ok jobbtider. Therese jobbar for tillfallet pa Zara men det ar grymt slitigt sa hon hoppas pa sina intervjuer pa Burberry och Armani. Sofia jobbar pa United Colours of Benetton men hoppas aven hon pa ett battre jobb pa FCUK..Som sagt, latt latt att hitta jobb har!

image242

Cool vaggmalning i Notting Hill (vi ville bo dar men det var liiiiite for dyrt for var budget..)

Solglasogon: Beyond Retro

Primark = me like!

image241

En valdigt rolig affar har i London ar Primark, en sjukt stort varuhus som har lojligt billiga saker!
Primark har lange varit hypat och saker har salts for flera ganger forsaljningspris pa Ebay, men nu finns aven Primark i centrala London, pa Oxford Street. Jag passade pa att kopa ett par svarta kostymbyxor, ett par ballerinaskor, nylonstrumpor, 2 trosor, en BH och natt mer (?) till det trevliga priset 20 £. Ratt najs!

Ps..tyvarr kan jag dock inte sluta tanka pa att det antagligen ar arbetarna borta i asien som far lida for att vi ska kunna handla billigare..

Promenad pa Portobello Road i Notting Hill

Sa, nu ar vi antligen har! Kommer def. bli trixigare att uppa bloggen men ska gora sa gott jag kan, det far bli flera inlagg per gang istallet!

image240

Vitt linne: nan affar i NY
Brun kjol: Samma affar
Sjal: Mammas
Strumpbyxor: Indiska
Vaska: Myrorna Sumpan
Skor: Shanghai

Bye Bye STHLM!

Det fick bli ett stort HEJDÅ akompanjerat (tycker inte det ordet ser rättstavat ut?) av Håkan Hellström himself! Klädkoden för kvällen var en trevlig kombo av sköna skor, svarta byxor och, of course, the stylish regnjacka!

image236

Therese och Anki visar how its done! (Observera Ankis modelface!..och kanske Therese ölfejja om ni vill....;))

image239

image238

Shiet! Kolla! Håkan vinkar hejdå han med! ;)

Så hejdå alla mina bäbisar och biatchar (ni väljer själv kategori...)som blir kvar hemma i Stockholm, eller som redan själva är ute på äventyr!  (I miss u Hanki! Hoppas du gör LA riktigt osäkert..åtminstone alla 2nd affärer!...)
Ska försöka blogga så mkt jag bara kan i London också, men får se hur mkt internetaccess vi får..

Ciaociao och zaijian!
//Nicolina

Sånna dagar när allt bara är rätt...

Ibland får man till en riktig killeroutfit, man känner det själv och andra verkar känna det också för okända personer stannar dig på stan och frågar var du köpt den o den osv.

Jag kan komma på 3 riktiga sånna snyggdagar, när både jag och omgivningen hållt med om att jag var supersnygg ;)
Första var ett bra tag sedan, jag var nog en 11-12 år och hade precis varit i London och köpt ett (enligt mig) assnyggt linne med trycket "Barbie is a slut" (Efter familjemöte kom det överens om att jag inte fick ha det på mig i skolan) som jag kombinerade med mina nya coola ljusblå sneakers från Wedins. Foxy to the extreme skulle man kunna sammanfatta. Jag tror det var 2 av varandra oberoende personer som frågade var jag köpt mitt linne, och en som frågade var jag köpt skorna. Egoboost för en osäker wannabefjortis!

Andra gången var förra sommaren i NY när jag köpt en snygg högmidjad kjol med hängslen (det här var som sagt innan hypen förra hösten) på en Axsara-liknande affär på Broadway. 6 eller 7 pers kom fram under dagen och frågade var jag köpt den. Ett butiksbiträde på Bloomingdales frågade även om inte hon kände mig? Eller kände igen mig från nått? Superstar om något haha!

Tredje och sista gången var häromdagen när jag hade på mig min najsiga randiga klänning från HM och mina San Fran vintage stövlar. 3 frågade var jag köpt klänningen o 1 var jag köpt skorna..Im on a roll here!

Me löv thåse dajs!
:D

Outfitbilder från en dag för länge sen...

Eller inte så länge sedan kanske...men ett par 3 veckor var det nog...

image233image234image235

Therese i bakgrunden: Vit shirt ?

Jag: Blått linne Etam
Kofta HM
Shorts: uppsydda i Shanghai
Plastskor: Shanghai
Solglasögon: Beyond Retro

Jossan: Underbar klänning från Zara

Vi visar alla vår topmodel-qualities: närbilden (hade dock nog behövts lite pudring eller åtminstone redigering..), hoppbilden (okej man ser lite småstörd ut i fejjan men men noones perfect) och produktplaceringen (tamponger är da shit to buy!).

More pyssel: Idag = MP3fodral

Efter som jag har en tendens att göra allt förutom det jag verkligen borde göra (skriva engelsk CV, packa, tvätta, städa osv osv) så gör jag annat istället. Idag blev det ett MP3fodral, vilket jag iofs behöver, men kanske inte lika mkt som jag behöver skriva det där CV:et...

image231

Sytt av en tygrest från en second hand klänning som jag köpte på Myrorna för en 2 år sedan...Hittade även en kort "paljettremsa" i mina gömmor som blev påsydd som dekoration..

Klänningen som egentligen var en långklänning i en ganska tråkig modell, inköptes inför Insparksfesten -06 som hade tema "Swarowski" ...Thank you uppfinningsrika festkommitten..som jag iofs var med i..men iaf...variation på "glitter och glamour" är ju alltid trevligt..även om bara till själva namnet..)
Omsydd och klar blev den såhär:

image232

(Detta var under min mest fanatiska "axelbandlösa" period..)

Örhängen och dekoration gjordes av knappar funna på en annan klänning på Myrorna. De var ju liksom typ Swarowski...haha

Fundering..

Inte konstigt att mina knästrumpor från Indiska sitter lite väl tajt på låren när provdockan som har på sig dem i skyltfönstret har samma omfång på sina lår som på sina anklar..

Therese och Nicolina testar höstens trender: Bodyn och Latextajtsen

Okej, det är bara att konstatera, alla passar inte i allt och vi passade inte i dessa plagg.

Jag har sedan en tid tillbaka varit lite smått fascinerad av två av höstens IT-plagg numero 1 (om man får tro alla modebloggar som jag är nördig nog att läsa) dvs Bodyn och Latextajtsen. På samma gång har jag varit vääääääldigt tveksam till hur mina trevliga lår (we're not talking superskinny here, men som en av Rockys kompisar sa i en underbar seriestrip "Jag hatar när låren är så smala och sen bara hänger den [punanin förfat. kom.] som en liten fladdermus") och "barnfödarhöfter" (fortfarande den sämsta, eller kanske bästa?! komplimangen jag fått..) skulle bära upp dessa plagg...Så igår när jag och Therese var inne på Monki i Gallerian var det nästan så man hörde en trumvirvel i bakgrunden när jag roffade åt mig en body och ett par Ida Sjöstedt tajts, medan Therese tog en Ida Sjöstedt latexklänning a  lá LARGE. In i provrum, på med kläderna...

Och...


Tadaa!!! helt plötsligt hade två vanliga, halvsnygga bruttor på 20 vårar resp. 19 höstar (so far...) förvandlats till Latexhoran Candy och tyndlyfterskan Olga. Thereses tidigare så flickiga grå, grova knästrumpor bidrog nu snarare till horlooken ännu mer (det är väl kallt när man går ute på gatan så då funkar ju grovstickat perfa!? Praktiskt workwear säger jag bara!). Dock inte innan vi haft en liten "alarmsituation" (ni vet när man ska sätta på sig något tajt och alarmgrejsimojsen fastnar inrullad i plagget nånstans, gärna på ryggen så det är svårt att få rätsida på det hela) när Therese skulle få på sig korvskinnet, ooops, jag menar klänningen. När jag sedan drog på mig de rosa Ida Sjöstedt tajtsen ovanpå mitt redan så trevliga bodykalas så förvandlades jag till Olga gona transa instead. Therese fina formulering över hur vi såg ut var: "Vi ser ut som uppstoppade rymdkorvar!". Vilket vi också gjorde..och kände oss som..

Guuuuuuuuuud så vi skrattade...Hahahhahaha, damn it, personalen måste trott att nått hänt därinne..Eller så är de vana...(no comment..)..När vi sedan gick ut (typ 15 min senare när skratten lagt sig) kunde jag nästan känna blickarna från personalen (fast de inte ens kollade åt vårat håll..) som sa "Ni förstår er bara inte på plaggen! Det här är superhett highfashion!" Vilket det säkert också är! Bara inte på mig..Och , sorry to say, på Therese..

Slutsatsen:

Some boots are not made for walking, these tajts are not made for using and this Nicolina is not made to wear them.

Det enda jag beklagar med den lilla utflykten, förutom att få mina drömmar om bodyn o tajtsen och att de skulle sittna som gjutna på min kropp..vilket de iofs gjorde men inte på ett bra sätt utan mer på ett för litet, för tajt, sätt, så är det att jag inte hade kameran med mig..For this was a kodak moment if ever!

La vie en rose

Usch usch usch va bra den var! Jag som älskar biografier älskade "La vie en Rose", filmen om Edith Piafs liv, som jag äntligen kom och se ikväll. Okej, den var verkligen hemsk, ibland lite förvirrande med alla tidshopp fram och tillbaka, men åhh! Musiken! Miljöerna! Kläderna! Och i slutscenen när hon klämmer i "Non, je ne regrette rien" kan man bara inte hålla tårarna tillbaka...Se den biatchar! ;)

Ps. måste bara säga en liten sak..Jag FATTAR INTE (eller okej, fattar lite gör jag) varför de ändrar en fransk titel, "La môme" som den egentligen heter, till en annan fransk titel "La vie en rose". Desamma gäller med "Miss Congeniality" som i Sverige fick heta "Miss Secret Agent". Det känns bara så onödigt. Antingen kan man väl behålla orginalnamnet eller döpa den till nått nytt svenskt..Liten tanke bara..

Pysseldag på tredje våningen:

Yo!
Pysselpysselpyssel. Idag blev jag äntligen klar med USA-fotoalbumet (ett år är en magisk gräns...), sydde det sista på den svarta 70talsklänningen (blixtlåset behövdes tas in) och gjorde klart några fototavlor jag skjutit upp alldeles för länge. Förutom det har jag även gjort mig några trevliga hårspännen, så här kommer en liten How-To-Make grej.

image225         
- 4pack hårspännen från Panduro (29.90 tror jag) i precis lagom storlek för mitt tunna skandinaviska hår

+


image226         
- Limpistol ( Panduro ca 40 kr) (and it is Piiink haha)

 +

- pärlor från barndomen (upphittade ovanpå min bokhylla)
- en gammal blå fjäderboa (skulle ju kännas surt att ha gjort sönder den om jag får för mig att bli dragshowartist...)
- ett fint dekorband (snott från Campet haha)

=

image227

image228

image229

image230

Perfekt partyaccesoar för hösten! (who needs friends when they have feathers and pearls in their hair?)

Jag borde verkligen använda den innan nyår...

image223image224

Förra veckans fynd:

image220image221
image222

Pumps: 37.50:-
Gummiankelstövlar: 25:-
Väska: 75:- (Gillar verkligen den här..bra storlek, härligt läder..)

Allt från Myrorna Sundbyberg

Feathers for Fall

Fjädertrenden är stor i höst, men känner du inte för att sätta på dig en fjäder outfit a la Fendi

image217

eller Nina Ricci...

image218


kan du fega ur (chicken out! haha) med en hårdekoration a la Glitter...

image215
image216

Fjäderhårband: Glitter

Som även det syntes hos Nina Ricci...

image219

Insytt och fixat

Köpte en svart, lång 70talsklänning i Norrköping för nån månad sedan. För stor både runt midjan och vid brösten (definitivt runt brösten...) men broderierna var så vackra att jag tyckte det skulle vara värt det att ändra o trixa lite. Så förra veckan fick jag äntligen arslet ut vagnen (fint uttryck!) och fixade in den..Me like! Fortfarande lite väl lång men med stövlar med lite klack blir det perfa för hösten... :D

image213
image214