Ni de Zhongwen hen hao, hen hao! Ahh, bu shi, bu shi! Zhi hay keyi! haha

I Januari i år begav det sig då av till Mittens Rike för att plugga kinesiska. Shanghai närmare bestämt.

image114

Looking foxy with Mao

image115

Hmm..nått kejsartempel...fanns så många...

image128

Väggdekoration från det kinesiska nyåret. I år blev det Den Gyllene Grisens år. Uppsydd sidenmorgonrock.

image116

Linne från Prag fick hänga med till Kina (travelling clothes!)

image129
image130image131

Skor skor skor...Kan man någonsin ha för många? Från Kina fick jag med mig 12 hem...(3 par fattas på bilderna) De dyraste var silverpaljettsgympaskorna som kostade ca 200 kr.

image117

Så minismå pallar de hade inne i "stånden"/affärerna på fabricmarketen. Där fick man vänta på att bli mätt eller få annan hjälp. Både linne och skjorts uppsydda.

image124

Lite av de sakerna jag fick uppsydda...

image125image126

Vackra tyger kan man aldrig få nog av!!! Och när siden kostar 20 kr/ m så är det svårt att låta bli...

image118

Dumplings till lunch nästan varje dag...Goosh I miss!

image127

Man kan ju inte åka till kina utan att komma hem med en Qipao (traditionell kinesisk klänning)

image132

Om man inte har tid/lust att sy upp grejor finns det även massa små butiker med designer rip offs (eller är de riktiga? Man vet aldrig..) och kinesisk design. Den här silverklänningen (nästa nyårsklänning!?) var från ett kinesiskt märke och prutades ner från 500 till 360 kr..(dyrt dyrt tyckte jag då..)

image133

Jag älskar alla småpryttlar man får med sig hem. Halsband, örhängen, armband...mm mm mm..(obs! ett urval!)

image119

Sista natten med gänget :( Klänning från en affär som, som de flesta affärerna i Kina, bara har ett ex av varje plagg. Den här klänningen fanns bara i den här och i L..och eftersom inte så många kineser drar en L så fick jag offra mig ;)


USA- tur och retur!

USA (Connecticut, NY, LA och SanFrancisco) juni-augusti 2006

image106

Det kostar inget att prova!!! (Pucci)

image120

Så kan man köpa den här Pucciinspirerade klänningen från Forever21 istället...(5480 $ billigare...)
Även den randiga från Forever21 som är en kedja som finns i de flesta större amerikanska städer. Har supermkt fina klänningar, tunikor, toppar osv till mkt bra priser. Klänningar ligger runt 20-30$ (150-250 kr!)

image107

På Century21 (märkesoutlet, ligger vid Ground Zero) i NY har de billiga, men oftast fula, märkeskläder. Helt ok underkläder dock..som man inte får prova i provhytterna...då gör man såhär! Anki visar.

image121

Underkläder är verkligen något jag ALLTID "råkar" köpa utomlands..De är oftast billigare och det finns oftast en uppsjö av söta modeller. Trosor var dock ett litet problem att köpa i Kina eftersom mitt ass är lite större än deras genomsnitt..En L var lite för liten... Jag kan ju säga såhär: Jag har aldrig känt mig så smal som i USA, och jag har aldrig känt mig så tjock som i Kina!

image108

I Patricia Fields egna affär hittade vi de här foxiga jumpsuitsen!

image122

Vintage i NYC är dyrt. Ibland sjukt dyrt. I den första affären jag gick in i var jag tvungen att fråga om de hade råkat sätta punkten i priset åp prislappen fel för priserna var så extrema!  Om man vill shoppa billig second hand i NY ska man alltså helst ta sig utanför Manhattan till t ex Queens eller Bronx. Det hann vi inte riktigt, men som tur var hittade jag en affär som hade någorlunda humana priser (klänningen ovan kostade väl en 20$). Planen var (är...) att den ska sys om till axelbandslös, lite Badgley Mischka feeling..Ett år senare ör det fortfarande inte gjort... jaja..såsmåningom...

image110

Ska du ha en hel shoppingdag i NY, klä dig snyggt men skönt!

image111

Ibland är jeansen lite små..det är inte det lättaste att köpa jeans när man är svettig..Men ge inte upp!

image112

Om man har tur i LA kan man stöta på en sån här trevlig loppmarknad huxflux.

image113

På Venice Beach anpassar man sig efter klädkoden..Anki visar att några små skutt hjälper också!

image109

Om man inte bara vill shoppa utan även kombinera motion och sightseeing kan man hyra cyklar i San Francisco och cykla över Golden Gatebron. Ett annat hett tips är SanFrans "söder" The Mission District. Fyllt av mysiga (och relativt billiga) resaturanger och cafeer. Även bra second hand finns, där inskaffades t ex de här två paren stövlar.

image123

4 världsdelar på 2 år...

De som läst min blogg har nog inte kunnat undgå att märka att många av mina kläder och accesoarer är köpta utanför Sveriges gränser.
Det är nämligen så att jag älskar att resa, lära mig nya språk och se nya kulturer. Jag vet att det inte är alla förunnat att kunna göra detta, men samtidigt är det något man väljer själv. Jag har jobbat mkt och hårt för att få pengar till mina resor.
Jag kan ibland bli lite ledsen när jag ser hur mkt andra modebloggare lägger ut på kläder och grejor varje månad..Jag älskar också att shoppa men jag tror det är jätteviktigt att spara en del pengar till att göra nått annat, Vidga sina vyer, se något annat..Och kanske shoppa där!?
För det är verkligen mycket roligare att shoppa en klänning i Shanghai du vet du kommer vara ensam om jämfört med att köpa en HM klänning i Stockholm. Ingen behöver veta att den där snygga toppen alla frågar dig vart du köpt egentligen är från Barcelonas svar på Aksara; "Utomlands" är det underbara svaret.  Det hände mig i NY förra året. Jag hade köpt en assnygg (If I may say so) kjol från någon BikBik/Aksara look a like affär på lower east side (dvs en affär jag, pga mina trevliga fördomar, aldrig skulle gått in i i Sverige) och den dagen jag hade på mig den på stan i NY tror jag det var 6 st personer som kom fram och frågade vart jag köpt den. Sånt om något boostar självförtroendet! :D (Obs! Ge fler kommentarer till snyggt klädda på gatan! Det är så enkelt och betyder så mkt!)
Så, iaf, utlandsresor betyder shopping, gärna sånt som inte finns här hemma, trots att en och annan HM grej har slunkit ner...

De här två åren jag har nu mellan gymnasiet och universitetet kommer jag använda till att resa så mkt som möjligt. Förra sommaren jobbade och reste i USA, i våras bodde jag i Kina, hann även med en kortis till Paris. I höst ska jag flytta till London och sen nästa vår bär det förhoppningsvis av till Sydamerika.

Tänkte ta tillfället i akt och visa lite av mina shoppingtips och fynd från mina senaste resor.
USA först.



 

Höstvillha

- Strumpbyxor i kleinblå, grönt, orange och gult.
- Jeans som passar (inte för små..Försäljaren: Vilka sitter bäst 29 eller 30 tum? Jag: Jag får på mig 29, men de är sjukt tajta så 30 är klart skönast. Försäljaren: Men då ska deefiiiniiitiiivt ta 29orna...Dom töjer sig alltid MINST en storlek! Jag: Okeeeej.. (tyvärr så är jeansen alltid så tajta att jag får ont av dem och inte kan använda dem en dag då jag med största sannolikhet kommer sitta ner, dvs typ aldrig. Så jeansen töjer sig aldrig den där storleken och jag är 1000 kr fattigare)) 
-  Höga byxor svarta, lite alladin/marockan style
- Snygg halsduk
- Kjol
med hög midja i någon annorlunda färg
- Basker stickad i lite fluffig modell

Postorderhelvetet

De flesta av oss har ett (blandat?) förhållande till postorder/internetshopping/katalogbeställning. När jag var liten var det sommarens (!) höjdpunkt när HM, Ellos och Josefssons katalogerna dimpade ner. De kom alltid när vi var i Skåne hos kusinerna vilket gjorde att jag och min kusin Sandra satte oss vid köksbordet för att kolla igenom katalogerna, bestämmar färger och göra listor. Listorna var randat papper indelat i kategorier som "sida" "plagg" "färg" "storlek" "artikelnr" och "pris"...De här listorna blev oftast vääääldigt långa óch det krävdes oftast både en och två hårda "strykningsomgångar" för att få ihop totalsumman till en acceptabel nivå.

Sen var det dags för själva beställandet; mamma satt vid köksbordet med telefonen i högsta hugg och man fick INTE störa.
Sen kom den hårda verkligheten tillbaka.
Det och det plagget skulle inte komma förens om 3 mån de man helst ville ha så fort som möjligt såklart)..det och det om 3 veckor, och det och det var slutsålt.

Såsmåningom kom dock första leveransen. Besvikelsen var ofta stor. Kläder fattades. Det var fel storlek. Konstig passform. Färg som inte överensstämde med bilden.

Så var det dags för återskickning och byten..och när man väl fått bytesvarorna (som gärna blivit försenade/slutsålda) och de varorna som skulle ta så himla lång tid var det långt gånget in i hösten och man hade ändrat sig/köpt något annat och det slutade med att det mesta skickades tillbaka eller sparades "bara för att"..

Och där stod man med en tröja som hade "verkat superbillig" men som nu med alla porton och avgifter hit och dit hade blivit dubbelt eller trippelt så dyr.

Hade även en kompis som jobbat som modell i en katalog och han berättade om allt de hade gjort för att få kläderna att sitta rätt; uppklippta ryggar, säkerthetsnålar och maskeringstejp..Sånt man säkert anar egentligen men liksom förtränger.  Inte så konstigt då att den där toppen inte sitter speciellt snyggt på mig! Jag ska ALDRIG beställa igen!!!!

.....

Men det roliga är ju att varje år luras man igen!

Man bläddrar igenom de glossiga sidorna och blir helt lyrisk och klänningen på sid 322 eller BH:n på sid 401 (när har någonsin en BH från postorder passat?) och så är den onda cirkeln sluten..

...

Tidigare har jag alltid tyckt att LaRedoute har haft klart snyggast kläder i "katalogklassen"  (om än lite smådyra...)men i år var ett riktig bottennapp. Hittade INGET jag ville ha..Däremot hade Ellos en del snyggt; de såväl som HM har verkligen ryckt upp sina kataloger.
Vi får se om jag har ork eller lust att beställa något i år, men om jag nu skulle det skulle det lätt bli det här:

image104image105

Höga, vida byxor och blus från Ellos

What ever makes you happy...on a saturday day (night)

Lite ärenden skulle fixas, så det var jag och cykeln och stan!

image103

Topp: Avklippt second hand klänning från Myrorna
Blus: Mammas gamla
Skjorts: Shanghai
Skor: platforms från Myrorna
Halsband: TjallaMalla

Working (out) girl..

Nu när jag har ett såpass otroligt super stillasittande jobb (sitter i en reception) så blir det ännu viktigare att röra på sig efter jobbet istället (det finns som sagt gratiskakor här som annars skulle kunna få för sig att göra sin närvaro lite väl uppenbar)

Så har fösökt spinna/jympa typ 2 grr i veckan men även ta power walks när vädret tillåter, vilket det gjorde förra fredagen.
 
image102

"Kofta"- Fake market i Shanghai (obs! lägg märke till det najsiga döskallemärket!)

Med sköna skor och skön musik kan man gå hur långt som helst..

Tips:
Scissor sisters - I dont feel like dancing
The Killers - The Brightside, Somebody told me
Lasse Lindh- Varje litet steg
Akcent - Kylie
Arctic Monkeys - I bet u look good on the dancefloor
Kelly Clarkson- Since you've been gone
Moneybrother- They're building walls around us
Matchbox 20 - I want something else
Jimmt eat world- Sweetness

...innan vardagen kom tillbaka..

Idag var det regn regn regn. Blä säger jag. Tråkig outfit.

 image101

Älsklingjeans från Acne (från den tiden jag kunde ha Acnejeans..innan man var tvungen att vara rak som en pinne och ha ett midjemått som är = höftmåttet = 70 cm tops.. dvs 2003..)
Tshirt: HM
(Fjortis)skor: lacoste
Väska: Åhlens (eller okej, julklapp från min syrra men såg den på rean veckan efter haha)
Regnjacka: Sommarens key item om vi säger så. Här i en stylish variant från Stadiums barnavdelning (why pay more?).

En solig dag fick vi iaf...

Somrig klänning när jag skulle cykla och köpa nya Harry Potter boken...kändes ibland lite väl kort där man satt på sadeln och var nån cm från att blotta stackars oskyldiga trafikanter vid varje liten vindpust. Men men, man får ju passa på när vädret tillåter!
När jag ändå var ute och cyklade (St eriksplan --> Drottninggatan) så passade jag på att cykla en lång omväg hem (vardagsmotion var ordet..) så tog vägen över Gamla Stan -->Slussen -->Mariatorget-->Hornstull-->Västerbron-->Kungsholmen--> St Eriksplan hem..

Utsikten från Västerbron måste nog vara min favoritutsikt över vår underbara huvudstad..Har ni inte gjort det; ta en sväng upp till krönet och bara njut av utsikten!

Efter det blev det en lunch med mig själv och Harry Potter på ett cafe på Rörstrandsgatan (det där nya, kommer aldrig ihåg vad det heter...)

image100

På kvällen kom Therese, Anna och Hanna hem till moi för en liten middag innan utgång. Sammy droppade också in. Sen blev det Kulturhusets terass Ölrave vs Indierave. Riktigt kul utekväll faktiskt..Var ett tag sen jag hade en riktigt bra sådan! Tyvärr inga bilder..


Sammanfattning: jäkligt najs lördag!


Bästa mascaran...evahh!

Jag använder inte så mkt smink, men något jag använder pratiskt taget varje dag är mascara. Och på samma sätt som jag alltid är på jakt efter den bästa frisören (where are you?), perfekta pumpsen ("hög" klack men ändå så sköna att man kan gå en hel dag i dem..finns sånna måntro?) och den bästa modebloggen (säregen cool stil, uppdaterad ofta, färg och annorlunda kläder) så är jag, och har alltid varit, på jakt efter den bästa mascaran. Den som hittintills leder ligan stort (dvs jag har köpt den mer än 1 gång..) är Lancomes Fatale. Den har en lite speciell borste, eller snarare kam, som gör att när man applicerar mascaran så kan man inte "zickzacka" på samma sätt som med en vanlig borste, utan du mer kammar på färgen.
Resultatet är långa (me like), välseparerade (me like mucho), svarta (för svartsvart ska det vara), mjuka (dvs inte Max Factor/IsaDora hårda pinnar till fransar) och lagom uppböjda (vaket och naturligt).
Så sitter ni i valet och kvalet..Prova den!

image99


Ps. Ge inte upp om borsten är svår i början..efter en vecka är det nemas problemas..

Debasers uteservering


Oj vilket pepsodentleende det blev där...

image96

Klänning: Nicolina J Design
Kofta: HM
Väska: Ebay
Scarfes: Freep P Star
Öl: Debaser Slussen
Snygg väska i hörnet: Tyvärr ingen aning!


Måste bara bjuda på en till härlig bild:

image98

hetthett...

Gästspel: BJÖRN!



image93image94image95

Tshirt: Replay
Munktröja: "vintage" (dvs Björns pappas som han köpte för att stödja något lag Björn spelade i för ca 10 år sen)
Jeans: quote: "de är några snobbjeans från TjallaMalla" (Nicolina inspekterar bakfickorna: Red Jeans visar det sig vara)


(Går)dagens gästspel kommer direkt från Debasers uteservering och Annas pojkvän Björn som nyss klippt av sig det långa håret och blivit svärmorsdröm istället för "lång-hår-i-tofs--band-hooligan"...

(Observera de proffsiga poserna)

Gästspel: Hanna

image90image91image92

Klänning: NewLook
Jeansjacka: VILA
Bikini: Cacharel (enligt Hanna) inspirerad från HM (Lindex barnavdelning inspirerad enligt mig haha)

Fotosession

Hanna kom över för lite tjejsnack, godisätande, vilket även endade up i en liten fotoshot! (ursäkta svengelskan! haha)

image83 

- Omlottklänning (köpt i Köpenhamn, nått litet dansk märke tror jag)
- "Nya" stövlar från Myrornas skorea 125 kr

image84

-Skjorta uppsydd i Shanghai
-Skärp second hand från Paris
- Blåa skor från Myrornas skorea 25 kr
 
image85

- Blå handskar från loppmarknad i Rydsgård, Skåne.

image86

-Topp från Myrorna 65 kr
-Byxor från FCUK
-Skor från Myrorna 25 kr

image87

-Klänning från Freep P Star 20 E
- Vristsandaler från Myrornas skorea 62,50 kr

image88
image89

-Minkpannband från loppmarknad i Rydsgård, Skåne 65 kr

Där fick ni se ett litet smakprov av senaste fynden, kul kul, får se om jag kan få upp lite fler bilder imorrn!
Gonatt!

Hösten

Höst är, för mig, ingen favorit årstid direkt.

Modemässigt brukar det vara ganska tråkigt, bara en massa svart svart svart.

image78
- Vad är kläder? Vad är catwalk? Vad är modell?

Och, visst, svart är supersnyggt. En bra klassiskt neutral färg som passar till allt. Men det vet jag redan! Att kombinera svart med svart är ju det enklaste garderobs missionet.

Dessutom brukar höst/vinter kollektionerna mer vara anpassade efter hösten i Milano (dvs typ svensk sommar) än snö, slask och hårda vindar.

image79

-Jag är ledsen Stella, men jag har svårt att se mig själv traska runt klädd såhär på översvämmade trottoarer i den snåla oktoberblåsten, vare sig jag är i Stockholm eller London.

Men man ska inte bara klaga!

Jag tycker istället höstkollektioner som innehåller massa färg, spännande kombinationer är mycketmycket roligare! Man behöver ju inte följa solens exempel och bara försvinna in i mörkret bara för att månadernas nummer gått över till dubbelsiffrigt. 

image80
image81
image82
- Jag tänker: föredetta rysk adel som efter ryska revolutionen tvingats fly till Paris. Kläderna har gått sönder, rivits itu eller tvingats sys om. Dramatisk makeup. Rester av en extravagant hatt.

Nu kanske ni tycker att de två övre exemplen är mycket mer "pret a porter" aktiga, och användsbara men jag tycker precis tvärtom! Den här stilen är perfekt för Sverige och Norden och vårat kalla klimat. Lager på lager (snyggt snyggt men jag har själv svårt att få till det sådär snyggt så att allt bara hör ihop trots att det ser ut som man bara gått upp och slängt på sig det som låg närmast), tjocka färgglada strumpbyxor, höga halsar (man vill ju inte frysa heller!) och FÄRG FÄRG FÄRG !!! Som sagt, bara för att solen går o strejkar behöver inte vi göra det!

Dessutom röstar jag, som alltid, för mer håraccesoarer och hattar till folket! ;)

Bilder hämtade från style.com, nr 1 Freja Beha Erichsen för Zac Posen höst -07. nr 2 Caroline Trentini för Stella McCartney höst -07. nr 3 Lily Cole, nr 4 Alyona Osmanova, nr 5 Irina Lazareanu, alla för John Galliano höst -07. 

Skååååjne!

Helgen tillbringades hos los relativos i Skåne..I Köpingsberg, som ligger utanför Köpingebro, som ligger utanför Ystad, som ligger utanför Malmö...Alltså rätt långt åt helvete egentligen! haha men jag gillar det! Svensk sommar på Österlen är något speciellt..Åkrar med betor, havre, vete, potatis och raps..Gult, grönt, beigt...Med inslag av blått och rött (vallmo!) längs vägkanten..Kossor och får som betar, bondgårdar som ligger utspridda här och där..Grusvägar som grusar, fåglar som sjunger och löv som prasslar..

fint fint

Blev lite loppisbesökande iaf! Vi hann väl med en 4 stycken på 2 dagar. Köpte 3 väskor och 3 ramar i Nybrostrand, ett stickhäfte och fin mosaik i Beddingestrand och sen ett minkhårband och ett par blå handskar i Rydsgård. (bilder kommer ikväll) Tror allt gick på 140 kr eller nått..najs najs...Lippa köpte 3 väskor, 3 par skor, 1 ram, 2 glasskålar och 1 ljusstake...

Nämnde jag att vi köpte 3 (jag) /2 (lippa) par skor på Myrornas 50% skorea? hehe

Second hand-strategi

Förra helgen var det en stor vintagespecial i Svenskan (SvD). Superkul tycker jag men blir ändå trött över att det är samma hets över samma affärer som varje gång DN, SvD, vilken annan dagstidning som helst, gör sk vintagereportage. Det är alltid Lisa Larsson. Lisa Larsson, Lisa Larsson och lite Judiths. Fokuset ligger alltid också på sk "exklusiv" "vintage" (second hand låter så tråkigt eller hur?). Enligt de här artiklarna är egentligen den enda anledningen att köpa second hand att komma över märkeskläder billigare, och tänk! om man har tur kanske man kan hitta en chaneljacka för bara 3000 kr! Grattis världen! Och det är ju så bra på Lisa och Judiths, för tänk, där har de sorterat bort allt "ofräscht" allt "skabbigt" och huxflux finns bara allt det braiga, fina kvar. Klart för avhämtning av nästa secondhandoskuld som stolt vandrar in i affären "klart jag handlar vintage" (men bara om jag slipper röra gamla stickade tröjor, för usch det är ju äckligt!) T o m när de skriver om Myrorna så är det med betoning på att jaa "nu har Myrorna även ett särskilt ställe för designerkläder".

För mig är second hand istället till för att hitta fynd, billiga,annorlunda och roliga saker. Om jag hittar en fin, välsygg klänning i något coolt tyg, men passande skärning, så skiter jag ärligt talat i om det är Versace, Dehå of Sweden eller någons hemmasydda. Det är ju plagget som är viktigt, inte märket. Och just när det kommer till second hand är det extra skönt att slippa tänka på vad det faktiskt är för märke, om någon frågar svarar jag nästan stoltare "second hand! /Myrorna!" än "Filippa K" (om jag nu hade haft något sånt på mig). Det är därför jag kan bli lite trött på tjejer som nu blivit "vintagetjejer" dvs, har köpt en (fejk?) Diorclutch på whateverwhatever second hand affär på Östermalm. På något sätt så har de missat hela grejer. De har missat jakten, utsållandet, tjusningen!  Det är nästan lite sorgligt.

Jag har personligen aldrig hittat något på Lisa Larsson.

"item killers"

Du lär ha träffat en och annan av den här typen under ditt liv. De är dem som när du stolt visar upp något nytt du köpt ler snällt (nästan för snällt) och säger "men va fin!" (för att väga upp nästa mening...det är precis som när man ska opponera mot någons arbete, man säger något snällt först för att dämpa den "konstruktiva kritiken" som komma skall) "men ojj! (låter lite förvånad) ska den vara så där tajt/lös/stor/liten/sned där?" . Genom den meningen lyckas de på något sätt döda hela glädjen över det plagget. En annan klassiker är "men guuud va fin, men är den verkligen din stil?". Vadå min stil`? Har jag köpt den och tycker om den är det väl min stil? Eller? Mammor brukar vara de ultimata "item killers", min mamma är t ex specialist. Idag visade min syster upp sin nya lila kjol, snygg men tajt (vilket är hennes problem/inte problem, och ingen annans) så då säger mamma såklart "men va fin! men OJ så tajt den är över rumpan! ska den vara så?"
Tack mamma!
Nu känner jag mig verkligen glad och stolt över vad jag köpt.
Inte.

Dagens...

Lunch med Therese nere på Sveavägen följdes av en promenad hem via affärer längs Odengatan..Blev inget köpt förrutom nya ELLE och en muffins på coop (hehe föräldrarnas konsumkort mohahha)...

image77

Knytblus: Myrorna (tror jag...)
Avklippta jeans: French Connection
Vita skor: Emmaus
Solglasögon: Beyond Retro

Fixat och trixat

Idag blev en pysslig dag, lite fix helt enkelt. Hann även med ett medel spinnpass på friskis och SVETTIS, för gud vad jag svettas på spinning...

image72

Så fint blev kakfatet med allsköns örhängen, halsband, armband och solglasögon på sig.

image75

Tråkig vägg i klädkammaren fick bli lite inspirationsvägg istället. Bilder med vänner, från fester och utlandsvistelser...och en del snygga outfits såklart ;)

image74

Fina tavlor mellan spegeln och "smyckehängaren"....

image73

...på mig och Therese från taxin till balen förra året..Mormors (eller om det var mammas farfars?) gamla ramar kom till användning!

image76

Mer bilder på sig själva till folket!
Jag är så trött på att man anses egoistisk och självcentrerad om man har bilder på sig själv uppsatta.
När jag känner mig som allra fulast och sunkigast vill jag kunna se snygga bilder på mig själv för att kunna bevisa för mig själv, i de svagaste stunder, att jag visst är snygg! (för det är jag! och du! och alla!)
Och det kan trots allt bara bilder på mig själv göra..
Inga affischer på den och den kändisen eller "inpirationsbilder" på modeller, för den bästa inspirationen för mig är trots allt just mig själv! Sådetså!

Shoppingskörd vecka ...(hmm ingen aning? den här?)

image66image67

Solglasögon (nya men vintage style): Beyond Retro 69:- styck
image68

Halsband: TjallaMalla 199:-

image69

Kakfat (ska användas som accesoarfat): Indiska 99 :-  (reeea)
image70

Fin liten topp: Myrorna 65:-

Ankipanki och Nicis på heldagsutflykt i Vårberg och Skärholmen

Vad ska två kompisar  som inte har träffats på typ 2 veckor göra  för att catcha upp? En söndag dessutom? Jo, SÅKLART åker de till Loppmarknaden i Vårberg C. Efter en bra stund på tunnelbanan och betalande av 10 kronors inträdet (varför betala för att få köpa saker?) så var det dags för fyndandet. Tyvärr var inte Vårbergs loppmarknad ingen orgie i roliga, originella kläder, spajsade (försvenskning av engelska ord is da shit om man ska följa SVDs exempel..."stajlist" my ass) väskor, och sköna 80tals pjucks. Mer romantiska komedier med Meg Ryan på VHS, trasiga keramik hundar och skor från Attitude. Hmm..Lyckades dock få med mig en Peter Le Marc skiva (jaaaaaaaaa han gör faktiskt mysiga låtar enligt mig) och en hårinpackning som heter "Cholesterol" (hmm...) med som iaf ska vara bra för överblekt, torrt och slitet hår..Som mitt då hoppas jag! Anki hittade en najs väska (som jag skulle köpt om hon inte tagit den först medan jag var upptagen med att bläddra igenom gamla STIL symönster från 90talet med härliga sweatshirta, knickers och magtröjor) och 2 plastarmband. Fyndigt värre.

Sen blev det en kebab innan vi drog vidare till skärholmen C där vi hängde en del på Indiska, där också dagens outfits plåtades. Anna som lekte hobbysöderpolitisktaktivsomfikarpåcafestring idag köpte en palestina sjal (kan man säga att det är en palestina sjal när man köper den på accesoaravdelningen på Indiska?). Men nu verkar hon redan fått second thoughts och tänker på att åter öppet köpa den. Personligen har palestina sjal aldrig varit min grej men Anki, gör som du vill! Våga vara wannabe!! :P

Jag köpte iaf med mig ett fint kakfat (pa REA!) som jag tänkte ha småsaker fint på (det vill säga ihoptrasslade i en salig röra)

Men allt som allt en riktigt trevlig söndag ight?

//N

image60image63
  
Anna kör:
Kofta: gammal
Linne: (me dont know)
Shorts: Jonas (Annas tvillingbrorsa) gamla Caterpillar som han köpte på JC precis innan de skulle fylla 13). Nu paperbag heta på Anki.
Neona plastarmband: Vårbergs loppmarknad (!!!!)
Skor: HM 
                 
image61

Anki visar att fler än Sigrid bemästrar blogg posen numero 1.

image64image65

Nico kör:
Klänning: Star Place, Shanghai
Skärp: Second hand, Paris
Stövlar: Second Hand, San Francisco
(shiet va multikulti jag var idag!)

Helgen so far

Hade en trevlig torsdag (jaaa helgen får ha räknats börja då...hmm..men men) med Amanda. Vi var o körde söder, dvs en trevlig lunch (GI tallrik mmm) från Cafe 7-knop vid Nytorget, som följdes av bl a Lisa Larsson (är ju enligt många den "bästa" second hand affärern i Sthlm men personligen har jag aldrig hittat något där och finner den både lite onödigt dyr, överfull och oinspirerande), TjallaMalla, Repris och Beyond Retro (här hittar jag däremot alltid något!). Fick med mig ett fint halsband i form av ett stort guldigt löv från TjallaMalla (har supermkt fina och annorlunda accesoarer som inte är alltför dyra) och två par solglasögon från Beyond. Får lägga upp bilder lite senare. Annars är det inte så mkt shopping, känner inte att jag har pengar att slänga på massa "onödigt" just nu.

Kan faktiskt erkänna att jag ibland blir förvånad över hur mycket en del bloggerskor köper hela tiden. Tjejer på 18,19 år (vilket borde göra dem till studenter med rätt begränsad pengainströmning) som verkar beställa saker på internet, shoppa och allmänt spendera flera flera tusentals kronor varje vecka. Nästan så man undrar om de gör det bara för att kunna lägga upp nya shoppingfynd varje dag. Eller jag vet faktiskt inte, men man får hoppas de sparar något till framtida resor, boende etc. Men men, egentligen inte mitt problem...

Men är det något jag insett de senaste månaderna är att man verkligen ska akta sig för att komma i skuld till någon/något. Kolla bara på lyxfällan liksom, stackars barn med ekonomiskt IQ befriade föräldrar..

Kreditkort t ex..ack så härligt ibland..ack så farligt...

Lite veckans outfits

                                                       image56
                                                                                           Skjortklänning: HM
                                                                                              Väska: Myrorna

image57

Topp: HM
Kjol: Hötorgets söndagsloppmarknad
Halsband: TjallaMalla

image58image59

Klänning: Forever21                    Klänning: Myrorna   
Halsband: TjallaMalla                      Solglasögon: HM     

Lördagen

image55

Svarta byxor, HM
Vitt linne, köpt i NY
Vitt linne med paljetter, köpt i Shanghai
Grönt Halsband, TjallaMalla
Sjal/Bandana, Second Hand i Paris
Turkosa pumps, Myrorna
image51image52image53