Bolivia för inspiration


svårt.

Jag har kommit på att jag tycker det är svårt att blogga. Svårt att skriva långa, roliga, intressanta inlägg om mitt, tyvärr, inte så händelserika liv. Jag får massa ideer i skolan eller när jag ligger o vilar men sen när jag ska förverkliga dom här så är allt bara som bortblåst..Inte bra..
Tänkte bara sammanfatta lite hur allt står till i mitt liv förtillfället lite kort. Det känns som det är genom bloggen man kommunicerar med en del polare nuförtiden när man bor långtbortiboråsstan.
Har nu bott här i drygt 1 månad. Känns som mycket längre. Bor med underbara Nathalie från Helsingborg som har asskön dialekt, är asbra på att göra Gunn från Kvarteret Skatan (Haajj det är Gunn...), som är lockig, är skorpion precis som jag, älskar att kolla på dåliga serier på tv precis som jag (vi följer nog alla som går på alla kanaler typ...konstigt att det inte blir mycket pluggande?) och är hungrig och sugen på godis o mat hela tiden precis som jag haha..(kanske inte så bra...jag behöver lite Terre eller Anki som motvikt ett tag nu tror jag...). Jag är så himla glad att vi passar så bra ihop som vi gör eftersom hon verkligen hade kunnnat vara vem som helst (för er som inte vet, hittade vi varandra på Facebook via borås högskolassida och bestämde oss för att flytta ihop i en trea jag hittat)..Det finns en hel del miffon här nämligen..haha..
Pluggar till textilekonom på Textilhögskolan. Läser för tillfället Statistik och Väveriteknik. Statistiken är sådär. Väveritekniken är asrolig på den praktiska delen och helt ok på den teoretiska delen. På labbarna får vi rita olika tygmönster och bindningar som vi sen får väva fram..kul kul kul!!!

Det som känns jobbigast är att det inte riktigt finns nått studentliv här som i t ex Lund eller Uppsala..det är ju inte party party varje dag utan det finns typ ett ställa man kan gå till på tors och lör, vilket är lite tråkigt..Inte så mycket heta boys här heller..tyvärr...men håller på att infiltrera två nya killgäng så det ska nog fixas..cause mama needs some testosteron!! haha

Meen, man ska ju inte klaga, det börjar faktiskt kännas bättre, det är ju nära till Göteborg och vi var där i både fredags o lördagskväll. I fredags på Liseberg och såg Håkan (najsigt, typ tusen små
moderniteter med bakåtliggande hatt, tuperat hår, converse och randiga tröjor som skrek sig hesa medan den svarta kajalen och de ditlimmade stjärnorna under ögonen, sakta letade sig nerför kinden, uppblött av obesvarad tonårskärlek). Åkte lite karusell också, gratis tack vare min trevliga polare Matilda som hade gratiskuponger..

I Lördags skulle vi bara ut här i Borran, men en 31årig småbarnspappa (fick vi reda på sen) frågade oss i bankomatkön om vi skulle med i en taxi till Göteborg..Natta och jag konstaterade att vi faktiskt fortfarande är unga och impulsiva och hakade..Rooooolig och knäpp kväll med goda drinkar, Salsadansande på asmysig klubb, strosande nerför avenyn, BK ätande, ältande över att VARFÖR glömde vi kameran hemma just ikväll..(för att vi bara skulle ut o ta en öl på bajsiga studentpuben var det självklara svaret...) och konstaterande att vi missat en buss som inte ens gick..Så taxi till Nattaskompispojkvänslägenhet och sova på madrass där, vakna upp med smink under ögonen och hundbajsandedräkt...Nog fan är man ung fortfarande haha (hade bröjat tvivla lite på HH konserten när vi stod längst bak med alla pensionärer och barnfamiljer eftersom "man faktiskt ser bättre här där det lutar lite")  Juste, därute i majorna där pojkvännen bodde fanns det en bar som hette "Nikolinas Bar" (jaja felstavat..) och det är då inte varje dag..

Lite vuxenpoäng sen när vi kom hem på eftermiddan då vi tvättade, dammsög, städade badrummet och diskade..*klapp på huvudet*

Idag har vi mest chillat..jag har sytt mig ett pennskrin.. Produktivt värre..Men imorrn SKA vi plugga...det har vi bestämt... (good luck..)

Ska försöka fota lite hur det ser ut här i lägenheten nu när jag helt har de-Kennethtat den..och tryckt in det sista av hans grejs i en garderob...Nu är mer Nicis och Nattas lya va´..Känns bättre!!!

Men nu ska jag nog sova, om jag ska orka plugga massa statistik imorrn..Gaahh längtar inte..men men...hoppas alla har haft en lika bra helg som jag!!

Lite bilder från i fredags, då vi INTE glömde kameran..



Jag leker gaaalet fan. (Observera panschis bredvid mig)



Jag o matilda



Natta diggade



Skönaste panschisparet..(lite feltagen bild..) Av damen ser man bara den snajdiga violetta vindjacksärmen..Iaf, asgulligt par som stod och kramades hela konserten..Gubben gosade med sin näsa i tantens gråa hår och var hur söta som helst. Jag älskar panschispar som fortfarande gillar varandra,jag vill också bli så!..(Jag vet inte riktig om det kommer hända eftersom jag nuförtiden tröttnar på killar efter ca 3 veckor..efter 50 år kommer jag bara "SLUTA GNUGGA DIN ÄCKLIGA SNORNÄSA MOT MITT NYTVÄTTADE HÅR DIN GUBBFAN) Men hon verkade ju gilla det..och det var fint..

höstkofta



Kofta: 2hand Oxfam
Väska: Tantaffär
Stövlar: 2hand

Saker jag är bra på just nu:

1. Vila- mycket och närsomhelst
2. Kliva ur byxor/stumpbyxor och lämna dom i en hög på golvet, fortfarande med två synliga hål för benen 
3. Titta på massa dåliga TV-serier dagarna i ända
4. Laga Quinoa
5. Inte plugga

Magiclegs! Purrpurrpurrplelegs!

"Lieutenant Dan, you got magic legs!" - Forrest Gump (en av de skönaste männen Hollywood skapat)

Idag hade jag lite egna magic legs, fast dom var egentligen bara lila, men det kan ju vara trevligt det med :)



Poncho: Reiss
Underkjol: Mammasgamla
Magiska ben: Indiska
Stövlar: 2hand Portobello

Och idag var det till och med soligt..


uppdragbarn

Något är bättre än inget..genom att länka till www.uppdragbarn.se  så skänker "man" 20 kr.



Jag är kär i en ängel!

Eller njaa..önskar snarare jag var det..om ni ser en ängel i Borås nånstans så får ni gärna säga till!

Ärendeuträttning blev dagens grej..tvätta..kort besök på HB...köpa ny mobil (äntligen!)..och nu ska jag väl dammsuga...Alltså det där med att köpa mobil (eller egentligen vilka tekniska grejer som helst)..Det känns nästan aldrig bra när man går ifrån affären! Känns alltid som man valt fel telefon, fel märke, fel abonnenmang, fel leverantör..Att man blivit lurad och kunnat få mobilen för minst halv priset om jag BARA gjort si eller BARA gjort så..Gaaahh... aja det blir säkert bra..Även om jag nu är ÄNNU pankare..inte bra att betala årskort på gym, ny mobil och keramikkurs samma vecka..plus de vanliga utgifterna som mat och räkningar..blää





Fin blå kappa från 2handaffär i Hull i norra England..kostade bara 10 £ vilket kändes helt ok. Är BTW en gammal Debenhams!



Sånna här fina detaljer, som rosetter på fickslagen, har nog inte så många Debenhamskappor längre...synd!



Både koftan och tightsen är från HM, spetsstrumpor i pumpsen till hösten kan man hitta på COOP forum och röda pumps för 15 kr på loppis i Täby!

Dagens tips numero 1: Spetsstrumpor i pumps som sagt
Dagens tips numero 2: Knäpp koftan fel! Mycket snyggare...

En sista Dagens...LÅT: Håkan Hellström: Kär i en ängel

Håkan spelar förövrigt på Liseberg nästa fredag tror jag, Terre kom ner och gå med miiiiiigg!!! Jaaaa kom igeeeen duuu veet att duuu viiiill!

Goooott

Hade typ inget bröd hemma imorse så det fick bli en improviserad smoothiegruckgrejs..Två halvgamla persikor, frysta hallon, lite apelsinjuice och lite fruktyoughurt blev riktigt najs..GOOOTT


American boy! (or girl...)

Gillar verkligen Kanye Wests o Estelles låt "American Boy" för tilfället, och så spelades den på den trevliga webradiokanalen P3Star samtidigt som jag fotade mig själv. OCH så känns dagens kläder lite sådär lagom Rockabilly..och sen är ju färgerna rätt också..hmm..Så känns som en bra och genomtänkt titel på inlägget! Man får väl dock hoppas att det stora landet i väst tar sitt förnuft till fånga nu i november...men samtidigt måste jag ju hoppas lite att dollarn håller sig låg ett tag till..Ska jag hälsa på Hanna i NY vore det ju najs om det inte blitt för dyrt...

Den ostädade sanningen...



Klänning: Gammal städrock som jag fick av min klasskompis Matilda. Hennes mormor hade haft den innan och nu tänkte Matilda slänga den..men varför slänga när den mänskliga containern Nicolina finns?
Stövlar: 2hand Portobello Market
Skärp: 2hand Buenos Aires

Min fina vita Billy har i sig: Skor (fina att visa upp på glashyllor..Idé snodd från Lippa), kuvertväskor, modeböcker, Rocky-seriealbum, bra skönlitterära böcker såsom "Lasermannen" "The best of Dorothy Parker" och " Bitterfittan"...

Sekreterarstil? Nää! Chefstil!

Tråkigt att "kostymstilen" för tjejer alltid blir sekreterarstilen..Jag satsar hellre på att bli chef!



Topp: REISS
Kjol med insydda "inlägg" i grönt: Myrorna (tror jag...)
Skor: Loppis



Kappa: 2hand



Men även en chef måste få shajka lite ibland!

backtoblack

Idag blev det backtoblack för en fika och lite på stangående..Köpte nyttiga grejs som svarta tights, mascara och skrubbhandskar..Och onödiga som lackstövlarna från Din Sko som alla modebloggerskor redan har. Måste bara hålla med alla som säger att de är väldigt sköna. Var även i en hälsokostaffär..är lite sugen på att köra en sån detox för har känt mig uppsvälld och trött och hängig på senaste tiden..kan ju inte skada att rensa ut lite eller hur? Tyvärr kostar den kuren typ 650 kr...så det får bli efter lön..



Tights: HM
Stövlar: Portobello market
Topp+hatt: REISS
Jacka: Mango
Väska: 2hand
Handskar: Mormorsgamla

blondieblondieblondeey

Blir lite otydliga bilder med självutlösaren..men nufärgat är håret iaf..och regnade gjorde det igen..och igen..och igen..det verkar liksom aldrig sluta i den här stan? Nee, nu skajag kolla Scrubs och sen sova, e lite tröttis..



Brallor: Monki
Blus: Myrorna



Mass halsband är skoj, de här är en blandning av nya från Kina, mormors gamla, 2hand och nya plast..

åhhjuste

Imorrn ska jag färga utväxten!! JAAA! har känt mig lite som en zebra på sista tiden...lätt värt att missa lite av boring statistikföreläsning för..hehe

Seventiesextravaganza


Igår började jag o roomien vårt nya nyttiga liv. Eftersom vi kommit fram till att det basically inte finns något att göra här i Borås (affärer som Gina Tricot, Hemtex och Bianco framkallar inga sömnlöshetscravings...Hetaste utestället visade sig bara innehålla killar på 1.50 cm och tjejer som aldrig hört talas om "less is more") så ska vi bli fit som fan istället. Tränatränaträna o äta nyttigt är vårt nya mission..Började igår och so far so good. Kickstart med Activio spinning (sån spinning då man har på sig en pulsmätare, sen ser man sin puls på en display och kan träna mot den) och det var rikitigt najs. Riktigt bra musik och man blev riktigt prutttrött..Idag ska vi köra Core följt av Body Balance..Fit to be!



Body från Monki
Jeans från HM
Sjal 2hand i London



De e vida bralls det här...



Oj va glad jag var efter första labben på väveritekniken...

its LEATHER babe



Jag köpte en skinnjacka för 50 kr idag..den ska göras axelpuffelös och sys in..project project!

Känns rätt

Igår hade vi vår första lektion i väveriteknik, som då var helt teoretisk. Idag fick vi vara nere i maskinparken och se väverimaskinerna in action. Finns en massa olika sorter som gör olika saker. Riktigt kul och riktigt intressant. Jag blir bara sugen på att väva, att göra tygmönster och SKAPA..Maskinerna är så maffiga och man förstår inte hur ¨nån kommit på allt. En massa olika delar och varje tråd ska igenom en massa saker..och mycket träs fortfarande förhand, fast det är 5000 trådar.. Några liknande den här finns det. På dom kan man rita mönster i datan som man sen kopplar till maskinen som den då väver..Allt det gröna är trådar som dras upp och ner beroende på mönster..Jag vill bara väva!!! Usch så sugen jag blev..så faschinerande att se hur allt verkligen funkar, lära sig terminologin..känns bra och rätt..riktigt rätt!



Höstens måste: Grythandsken!

Mer grythandskar till folket! Speciellt när dom är så här otroligt fantastiskt snygga!



Klänning: Köpt på Hötorgets söndagsloppis för en tjuga för massa år sen
Grythandske: Köpt på Kupan för en femma.

Så..nu har ni sett vårt kök också.. (Han vi hyr av har en seriös trasmattefetisch..vi tar sakta bort mattorna one by one...)

PaljettBH piggar upp



Kofta: REISS
Stickad klänning: The Stray Boys
Paljett BH: Primark
Tajts: HM
Knästrumpor: Indiska
Stövlar + paraply: 2hand



Kallt och bläiigt får bli lite skojigare med knästrumpor, storkofta och 70talsparaply (eller paraflax som Helsingborgsroomien säger haha)...Men som typiskt är såhär på hösten (usch..) är att det blev asvarmt på dan sen när jag spatserade runt vilket gjorde det rätt svettigt i koftan..men men..vill man vara fin..(och inte frya arslet av sig på morgonen...)




Men skojigast blir det med guldpaljettbh a lá Candy the stripper! (Körde inte riktigt så uppknäppt under dagen...)

Finsittning!



Klänning: REISS
Halsband: REISS
Skor: Saint Tropez
Väska: Ebay.co.uk


Då är lila fint!



Tyska, spanska o mexikanska utbytingar som fått för sig att någon vill se dem utan tröja..det ville vi inte...

Köpte förresten en underbar kappa/päls igår! Spanat in den på Blocket för typ 2 veckor sen och som tur var bodde ägarinnan här i Borås så igår träffades vi och den härliga skapelsen blev min! Måste verkligen ta o fota...

Summer in the city

Idag sken solen igen! Varannan dag verkar det vara som gäller här i Borås...Hade en föreläsning idag i Statistik vilken är den enda kursen vi börjat med, på onsdag börjar Väveriteknik också, den verkar rolig..

Slutade alltså skolan vid 12, så passade på att göra lite ärenden..Klacka om skor (visade sig vara dyrare än hemma i Sthlm..lite sugigt eftersom jag väntat med att göra det tills jag kommit hit..) Köpa lite grejs på apoteket och sen hittade jag till Röda Korsets Kupan affär där jag köpte lite krukor, tallrikar o en grythandske :) Oumbärliga ting! Ska ju försöka utrota Kenneth (haha han vi hyr i 2hand av) och inplantera Nicolina o Nathalie i lägenheten..

Sen när jag kom hem hittade jag värsta bra stället att ställa kameran på så jag kan ta outfitbilder, yay! Får bara hoppas på lite mer fint väder,



Body: Monki
Kjol: Mammas gamla ankellånga från Polarnopyret som jag satt upp med säkerhetsnålar (haha en tant kom fram till mig o sa att min kjol fastnat där bak, så jag var tvungen att säga att det faktiskt skulle vara så haha)
Skor, väska, glajjs: 2hand



Här är mitt hus!



Jeans: Acne
Tshirt: Marc Jacobs (nån billig underlinje)

Ikväll vare korvgrillning vid en lekplats i en park. Där kan man leeeeka!