Sun Moon Lake II


Upp o hoppa kl 7 på måndagen för att gå och avnjuta den eminenta hotellfrukosten. Det serverades bl a "clear porridge" (överkokt ris i vatten, o varken salt eller söt), fläskgryta med ris, salta jordnötter, broccoli, sallads buffe och illgul dallerpudding. Det ihop med blaskkaffe o soyamjölk resulterade i en liten poop attack för undertecknad, när vi då kom tillbaka till vårt rum ihop med taiwanesen som gått därifrån senast och frågade henne om hon hade nyckeln blev svaret det något konstiga "I dont know". Bra, vi har en nyckel till rummet, bruden som låste vet inte om hon har den och jag måste verkligen in på toa..Typiskt kines/taiwanes INGEN vet nått om NÅGOT..Noll koll får en helt ny betydelse här! Iaf, i väntan på att hon skulle hitta nyckeln, eller iaf komma på om hon hade den eller inte, gick jag o Tilda upp på taket o fotade lite najsig Sun Moon Lake utsikt: 





Till slut kom iaf in i rummet (thank God..) och kunde göra oss iordning för att gå ner till hamnen där vi skulle ta en båt o cruisa lite på Laken.




Ganget promenixar till hamnen



Alla kan ju inte vara lika FASHION som jag liksom...



På båten!



Mer plantering direkt i vattnet tycker jag!



Diverse friterade småfiskar


Efter cruisandet gick vi av i en annan liten hamn/sjöstad (där vi förövrigt hade ätt middag kvällen innan) där vi skulle åka en linbana. Svenja, en taiwanesisk brud vars mamma hade fixat gratis middagen dagen innan, och vars pappa var nån slags polischef, fixade även nu lite special special deal för oss och vi fick gå typ 1000 nummer före i kön till linbanan. I kön fanns det massa söta barn som tyckte det var sjuk underhållande att vi var utlänningar och skrattade och skrek omvartannat "HELLOOO" "YOU VERY BEAUTIFUL" "HOW ARE YOUUU" till oss.




Fashionstatement! Observera mobiltelefonen i resåren, resåren överhuvudtaget, var resåren är placerad på kropppen och strumporna som är ordentligt uppdragna.



Greken tyckte att jag räknades in under punkt 7 (hyperactive) och att vi var tvungna att hitta en adult till mig.

Efter linbanan åkte vi längs slingriga vägar runt sjön och hittade (eller nån visste att den fanns där haha) en liten stig som gick ner till ett helt otippat placerat kayak/kanot uthyrningsställe:





Yayyy! Jag hjärta kayak!

Efter kayakpaddling och årets första dopp begav vi oss till en annan stad för att möta upp Svenjas mamma (igen) för middag. Hennes pappas polisjobbarkompis var också där och det blev ölhävartävling mellan honom och alla. Man säger "Gan Bei!" (töm glaset) till någon och så måste den dricka upp allt. Jag o Tilda ägde alla! Mohahaha



Efter det fick vi åka till ölgubbens lilla poliskontor och där fotade vi oss i polisbilen och larvade oss (alla var rätt fulla), men efter det fick vi veta att vi ABSOLUT INTE FÅR LÄGGA UPP NÅGRA AV DE HÄR BILDERNA NÅGONSTANS PÅ INTERNET NÅGONSIN så ni får tyvärr inte se några av dem..Man vill ju inte vara anledningen att nånstackars taiwanpolis får sparken!
Som om inte den polisstationen var nog, nej sen skulle vi åka till nästa stad där en lite större polisstation låg (typ regionskontoret) och där Svenjas pappa var chef. Där fick vi kolla på de madrasserade cellerna och hänga lite på hans kontor (lite konstigt situation tyckte jag o tilda, typ är det vanligt att gå på studiebesök lite halvfull på en polisstation kl 10 på kvällen?)

Sen när vi tittat klart åkte vi till det "hostelet" där vi skulle bo för natten (som ägdes av nån som Svenjas föräldrar kände hahah). Sjukt fint hus/tomt. Det blev lite mer öl/vodka för de andra, Tilda gick o la sig och jag sjöng karaoke (men drack inte mer, palla sitta bakis 4 h i en bil). Fransoserna resonerade inte riktigt så, vilket dagen efter resulterade i att den ene spydde i bilen..Najs...



Bakis taiwaneser!



Tilda i vårt rum



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback