Utflyrre till Sun Moon Lake (dag 1)

I helgen (eller sön-tis) var jag o Tilda, tillsammans med lite folk som vi mött på lantern festival, på utflykt till Taiwans största insjö: Sun Moon Lake. Vi visste bara att vi skulle paraglida men blev snart varse att schemat skulle bli lite mer kompakt än så!
Det började med att de hämtade upp oss i bilar som de hyrt (vi var 11 pers som åkte), sen åkte vi några timmar till ett berg vid en stad som heter Puli. Där skulle vi paraglida! "Vår" bil kom upp först och så fort vi kommit ur bilen kom instruktörerna och bara "You go now! You go now!", så Tilda (som var mest osäker på om hon ens ville göra det) fick hoppa först! Haha, sen var det min tur!






Haha, Tilda o jag är glada att vi överlevde!

Sen fick vi reda på att vi egentligen skulle hinna till ett tempel, thé fabrik och vinodling innan kl 5 (klockan var typ 4) men eftersom tiden var lite knapp blev det bara templet till slut. Det var ett rätt nybyggt zen-buddhistiskt tempel som innehyste 1600 nunnor/munkar. Det är helt privat finansierat och sjukt fint o polerat o städat (de städar tydligen en 1 h varje morgon..så 1600 städtimmar/ dag borde ju göra susen...). 2000 år gamla buddhastatyer och sutror komplementerades av storbildskärmar för den ultimata tempelupplevelsen. En av taiwaneserna hade fixat en engelsk nunneguide så det blev rundvandring och genomgång av buddhismen och livet i templet.





Efter tempelbesöket var det dags att åka vidare mot Sun Moon Lake. Vi skulle bo på nått hostel/hotell och när vi kom fram var det riktigt stort o fint (vi hade varit lite oroliga innan) och vi fick ett rum med två dubbelsängar att dela med de andra 2 taiwanesiska tjejerna. Sen var det dags för middag, som den ena tjejens mamma typ ordnat eller nått, för vi fick den gratis av ägaren..Massa snajdiga rätter blev det:



Sen blev det hemkörning (restaurangen låg i en annan stad än hostelet) och läggdags..

To be continued!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback